26 Φεβρουαρίου 2015

Σε σημείο καμπής

Αυτό είπε μεταξύ άλλων , μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, ο δημοσιογράφος-αναλυτής και αρθρογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Πέτρος Παπακωνσταντίνου

Προφανώς και η κυβέρνηση υποχρεώθηκε μέσα σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο , να κάνει διαπραγμάτευση και πάντως καμία σχέση δεν είχε με την κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου και τα «yes men» στις απαιτήσεις της τρόικας. Από την άλλη όμως η κυβέρνηση και ο λαός βρίσκονται πλέον σε ένα σημείο καμπής μέσα σε αυτό το τετράμηνο , όπου η αλήθεια είναι πως η συμφωνία είναι ένας επώδυνος συμβιβασμός για τη νέα κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση και ο λαός μας σε αυτό το τετράμηνο και από δυσμενέστερες θέσεις θα πρέπει να απαντήσουν όπως είπε σε ένα καθοριστικό στρατηγικό δίλημμα: « Δύσκολα χρόνια με δική μας πολιτική και νόμισμα με ελπίδα για το αύριο ή θάνατος αλλά με αγκαλιά το ευρώ;».

Εταίροι και δανειστές , όπως είπε ο Π. Παπακωνσταντίνου τον Ιούνιο θα επανέλθουν ακόμη πιο σκληρά ενόψει της λήξης ομολόγων Ιούλιο και Αύγουστο, ύψους 7,5 δις ευρώ. Σημείωσε δε με νόημα , πως όσοι έγκαιρα προειδοποιούσαν ότι το δίλημμα που θα τεθεί με αμείλικτο τρόπο στη νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι «ρήξη ή ταπείνωση», εισέπρατταν από τους θιασώτες του «έντιμου συμβιβασμού» την κατηγορία ότι είναι ιδεοληπτικοί, απογειωμένοι από την πραγματικότητα, καταστροφολόγοι και πάει λέγοντας.



πηγη : youtube 984radio
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου