17 Μαΐου 2016

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολίτες στη Γαλλία

Ρεν ,Γαλλία

Οι κυβερνήσεις, ποτε δεν απειλήθηκαν κατα μέτωπο απο την τρομοκρατια, όσο απο την οργή των λαών.
Σκεπτόμενη εδω και καιρο τον τρόπο με τον οποιο ο Ολαντ κήρυξε την Γαλλια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -την οποια σχεδίαζε απο καιρο- και την ευκολία με την οποια δίνει παράταση σ´ αυτο το καθεστώς, καταλήγω στο συμπέρασμα οτι η γαλλική κυβέρνηση περίμενε μεγάλη κοινωνική ένταση απεναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της πολιτικής την οποία εχει δεσμευτεί να εφαρμόσει.

Τους τελευταίους μήνες, παράλληλα με την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας απεναντι σε πολίτες, η Δημοκρατία στην Γαλλία αποδυναμώνεται.

Τελευταίο πλήγμα που σκορπά ανησυχία, είναι οι αστυνομικοί που απο χθες το πρωί χτυπουν τις πόρτες ακτιβιστών και αντιφασιστών για να τους παραδώσουν επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποιο τους απαγορεύεται να παρουν μερος στη μεγάλη διαδήλωση της Τρίτης.

Βασικά οι αρχές τους απαγορεύουν να κυκλοφορούν απο τις 11h00 το πρωί έως τις 20h00 το βράδυ στο έκτο, έβδομο, δέκατο τέταρτο και δέκατο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού και απο τις 18h00 το απόγευμα έως τις 7h00 το πρωι της Τετάρτης, στην περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας οπου συγκεντρώνονται οι πολίτες για την Ολονύχτια!

Αν η Ελλάδα έγινε εργαστήριο λιτότητας, η Γαλλία μετατράπηκε σε εργαστήριο καταστολής των πολιτών.
Και τα δυο αποτελούν πλέον εξαγώγιμα προϊόντα made in EU.

Η συνέχεια πιστεύω θα είναι εκρηκτική...

Μαρία ΔεναξάΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου