17 Μαΐου 2016

O Μαρτίνης ,οι "σπεσιαλίστες" και στο βάθος Siemens



Η είδηση:
Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, με εντολή του ανακριτή Διαφθοράς, ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”, Ανδρέας Μαρτίνης, 75 ετών, και η σύζυγός του Γεωργία Μαρτίνη.
Η υπόθεση αφορά – σύμφωνα με την κατηγορία- μίζα περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, από γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, η οποία κατέβαλλε το ποσό της μίζας – σύμφωνα με τις αρχές- για να προτιμηθεί. Μέρος του ποσού καταβλήθηκε σύμφωνα με την κατηγορία, για να αγοραστεί κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο, το οποίο στεγάζει σήμερα ως ενοικιαστή, τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, στο πλαίσιο έρευνας περιουσιακής κατάστασης του ζεύγους Μαρτίνη. Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, μέσω δικαστικών συνδρομών και εκτεταμένων ερευνών διαπίστωσαν πως:

Το 1998 η επιτροπή προμηθειών του Ερρίκος Ντυνάν εισηγήθηκε την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, δηλαδή κλιβάνους, πλυντήρια, κουζίνες κλπ. Στο πλαίσιο αυτό συνήφθη σύμβαση με την γερμανική εταιρία Hospitalia International με συνολικός κόστος 12 δισ. δραχμές (περίπου 36 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εισαγγελέων Δραγάτση και Ελευθεριάνου, ο κ. Μαρτίνης ως πρόεδρος φέρεται να εξαπάτησε τα μέλη του ΔΣ για να προτιμηθεί η εταιρία, η οποία μάλιστα υπερκοστολόγησε τη σύμβαση. Το επιπλέον ποσό, σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, αποτελούσε μίζα προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου.
Η είδηση απο : tanea-diaspora

Ποια είναι όμως η Hospitalia International ;
Σύμφωνα με την σελίδα της ,είναι "σπεσιαλίστες" εξοικειωμένοι με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών τους σε διάφορα μέρη του κόσμου.Η εταιρεία Ιδρύθηκε το 1964 από τη Siemens!! και σήμερα ανήκει στον Όμιλο Fresenius SE & Co ο οποίος διατηρεί  άριστες σχέσεις ,μαντέψτε ,ναι με τη Siemens.

Τελικά ,όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στη Siemens θα σκοντάψεις
YΓ.Επίσης (για να μην ξεχνιόμαστε) -Αμοιβή 320.000€ το χρόνο έδινε στην Αλεξία Μπακογιάννη ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επί προεδρίας Α.Μαρτίνη για να κάνει δημόσιες σχέσεις(!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου