4 Ιουνίου 2016

"Οικογενειακές ιστορίες"


 Σε ποια εταιρία κατέληξε η Τράπεζα της Ελλάδος, ο Στουρνάρας δηλαδή, ο συμφοιτητής του "μαρξιστή" Ευκλείδη Τσακαλώτου, για να αναλάβει την ειδική εκκαθάριση των 16 ελληνικών πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων;  Στην εταιρία "PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε.".
Η εταιρία αυτή θα αναλάβει τη διαχείριση της περιουσίας των υπό εκκαθάριση ιδρυμάτων. Το σύνολο της περιουσίας τους ανέρχεται σε... περίπου 9 δισ. €.
Μέτοχοι της "PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε" είναι οι PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε -πρόεδρος της και ιδρυτής της είναι ο ξάδελφος του υπουργού οικονομικών- και Hoist Kredit ΑΒ.

Τώρα ποιοι είναι οι επικεφαλής της κοινοπραξίας αυτής; Πρόεδρος της είναι ο Μίνος Μωυσής και Διευθύνων Σύμβουλος της είναι ο Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Ο Γιάννης Πεχλιβανίδης, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό, δικάζεται στην Κύπρο στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες μαζί με άλλα στελέχη της Τράπεζας Κύπρου περί συνωμοσίας προς καταδολίευση και χειραγώγηση της αγοράς.

Ο Μίνος Μωυσής, "o διχαστικός και αυταρχικός" πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και γνήσιος έμπορας του ολοκαυτώματος και κολλητός φίλος της πρέσβειρας του Ισραήλ, είχε παραπεμφθεί σύμφωνα με δημοσιεύματα με το 101/2010 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Ομίλου Δημήτρη Κοντομηνά και άλλους 4 συνεργάτες τους, για πλαστογραφία σε βαθμό μάλιστα κακουργήματος.

Συγκεκριμένα φέρονται ότι κατάρτισαν στην Αθήνα με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου 2004 δύο πλαστά ιδιωτικά συμφωνητικά της Interamerican στις 3 Απριλίου 1991 και 3 Ιανουαρίου 1992.

 Η ιστορία αυτή ανάγκασε το 2010 την εθνική τράπεζα να τον παραιτήσει από την Εθνική Ασφαλιστική. Ο ίδιος είχε πολλές φορές ασκήσει πιέσεις σε υπουργούς για να περιοριστούν οι αποζημιώσεις που δίνονται σε πολίτες μετά από δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες όπως ισχυριζόταν ο ίδιος είναι υπερβολικές.

πηγή: Vasiliki Siouti
  Nasim Alatras
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου