Πληροφορίες απο :.enet
'Αλλοι δεκαέξι νεκροί εντοπίσθηκαν την Κυριακή στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του τραγικού ναυαγίου στα 127, προσωρινά, καθώς οι αγνοούμενοι συνεχίζουν να ξεπερνούν τους διακόσιους, ενώ δεν υπάρχουν, πλέον, ελπίδες να βρεθούν άλλοι επιζώντες.
Στο μεταξύ, οι ιταλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσπαθήσουν να ανασύρουν ολόκληρο το πλεούμενο από τον βυθό της θάλασσας, από την στιγμή που θεωρείται ότι μόνον κάτω από το ξύλινο μικρό καράβι μπορεί να βρίσκονται περισσότερα και από εκατό πτώματα.
Την Κυριακή το μεσημέρι, επισκέφθηκε το μικρό αυτό νησί, νότια της Σικελίας, η Ιταλίδα υπουργός για την ένταξη των μεταναστών, Σεσίλ Κιέντζ-με καταγωγή από το Κογκό- η οποία δεν κατάφερε να συγκρατήσει την συγκίνησή της μπροστά στα λευκά φέρετρα των μικρών παιδιών.
«Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί μετανάστευσης και να καταργηθεί, ειδικότερα, το αδίκημα της λαθρομετανάστευσης . Ελπίζω, η τραγωδία αυτή να μπορέσει να μάς κάνει να προβληματισθούμε σοβαρά σχετικά με τα σύνορα και την θάλασσά μας, και να ζητήσουμε, ιδίως, από την Ευρώπη να μην μας αφήσει άλλο μόνους, στην αντιμετώπιση αυτού του δράματος»
Φιλανθρωπία, Διπλωματία και Business
Οι νεκροί προέρχονται κυρίως απο χώρες για τις οποίες ειχε κάνει έρευνα ο Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου και σήμερα αυτή η σειρά ντοκυμαντέρ ειναι τραγικά επίκαιρη..
Τον Ιούλιο του 2011, το Κέρας της Αφρικής πλήττεται από λιμό. Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται από την πείνα. Η Σομαλία, η Κένυα και η Αιθιοπία βρίσκονται στο επίκεντρο μιας τρομερής ανθρωπιστικής κρίσης και τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για άμεση επισιτιστική βοήθεια.
Είναι η πολλοστή φορά που ένας λιμός σκορπά το θάνατο στην Αφρική. Εδώ και δεκαετίες οι οθόνες μας γεμίζουν από εικόνες σκελετωμένων Αφρικανών και πάντα ο λεγόμενος ανεπτυγμένος κόσμος τους στέλνει βοήθεια. Τι, όμως, δε γίνεται σωστά και η Μαύρη Ήπειρος εξακολουθεί να πεινάει; Γυρισμένο στην Κένυα και τις Η.Π.Α., τις δύο άκρες του ανθρωπιστικού νήματος, το «Φιλανθρωπία, Διπλωματία και Business» διερευνά τις όχι και τόσο αλτρουιστικές πτυχές ενός συστήματος, που εγκλωβίζει τα φτωχά κράτη της Αφρικής στο φαύλο κύκλο της εξάρτησης και της πείνας.
ΕΔΩ :Ολόκληρο το άρθρο απο exandasdocumentaries.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου