7 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΣΤΑΤ Η φτώχεια των μνημονίων σε αριθμούς


Ο κ. Αντ. Σαμαράς , μετά τον χθεσινό αγιασμό ,βρέθηκε με βουλευτές του κόμματός του  στο εντευκτήριο της βουλής .Σύμφωνα με την ειδησεογραφία , μιλώντας στους βουλευτές (και απευθυνόμενος στους πολίτες) ,δήλωσε : «Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας»....

Την ίδια στιγμή η ΕΛΣΤΑΤ έδινε στοιχεία για τη φτώχεια στην Ελλάδα που επιβεβαίωναν τις συνεχείς "πρωτιές" της χώρας , των μνημονιακών κυβερνήσεων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

.Με βαση τα στοιχεία αυτά  η Ελλάδα των μνημονίων ειναι η χώρα με την μεγαλύτερη παιδική φτώχεια...Απο ενναλακτικός 

  Η φτώχεια των μνημονίων σε αριθμούς
 

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στο φως της δημοσιότητας και τα οποία βασίζονται σε επίσημα στατιστικά, το Δίκτυο του Ελάχιστου Εισοδήματος.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Ελλάδα:
  • Συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) ενώ η παιδική φτώχεια το 2012 ήταν 26,5%.
  • Βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 28 χωρών με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας (34,6%), πίσω από τη Βουλγαρία (49,3%), τη Ρουμανία (41,7%) και τη Λετονία (36,2%).
  • 2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού (το 60%).
  • 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας. Για παράδειγμα, σημειώθηκε 31,3% μείωση των νοικοκυριών με κεντρική θέρμανση μεταξύ 2013-2014.
Κατά το β' τρίμηνο του 2014:
  • Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.280.101, πλήττοντας πλέον τους αρχηγούς των νοικοκυριών, δηλαδή εργαζόμενους άνδρες στην παραγωγική ηλικία.
  • Η ανεργία των νέων 15-24 ετών ανήλθε στο 52%, ενώ πολλά νοικοκυριά είναι χωρίς κανέναν εργαζόμενο αλλά και χωρίς πόρους.
  • Παράλληλα, υπήρξε δραματική μείωση των αποδοχών, ενώ ο κατώτατος μισθός βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου