3 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΡΤ- 3 για την εκδήλωση σχετικά με τη φορολογία της Eldorado Gold


Η παρουσίαση της έρευνας της SOMO για την ELDORADO GOLD που δείχνει ότι η εταιρεία αποφεύγει να πληρώσει φόρους στην Ελλάδα, μεταφέροντας τα κέρδη της μέσω Ολλανδίας στα Μπαρμπέιντος…. Η εκδήλωση έγινε στις 1/11/2014 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με συνδιοργάνωση της SOMO και του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» και την ανεκτίμητη υποστήριξη του SOSte to Nero. Από το έβδομο λεπτό και μετά ακούγονται δηλώσεις του Jamie Kneen από το Mining Watch του Καναδά, του Τόλη Παπαγεωργίου από το «Παρατηρητήριο» και του Patrick Kryticous Nshindano από την ActionAid Ζάμπια.

Στην ανοικτή ΕΡΤ δημοσιεύθηκε και το παρακάτω άρθρο. Απορεί κανείς γιατί η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έπαιξε σε κανένα συστημικό μέσο ενημέρωσης; Για την «πειρατική» πλέον δημόσια ραδιοτηλεόραση μίλησε στην εκδήλωση ο Στέλιος Νικητόπουλος.



Άλλη μια «αόρατη» από την Οικογένεια Κλικλίκου διεθνής εκδήλωση

Δεν ήταν τόσο δύσκολο. Μια προγραμματισμένη εκδήλωση με διεθνείς ομιλητές που παρουσιάζει την διαδρομή του χρήματος μιας Πολυεθνικής Εταιρείας η οποία εκμεταλλεύεται μια τεράστια περιοχή στην Ελλάδα με σοβαρά ερωτηματικά για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλεί και την επίδρασή της «επένδυσης» της στην Δημόσια Υγεία θα έπρεπε να είναι στις Ειδήσεις.

«Φυσικά» δεν ήταν σε κανένα ΜΜΕ της Οικογένειας Κλικλίκου. Στην ΕΡΤ 3 φυσικά ήταν, με εκτεταμμένο ρεπορτάζ για το πώς οι οφειλόμενοι φόροι της Eldorado Gold καταλήγουν μέσω εταιρειών-ταχυδρομικών θυρίδων στον φορολογικό παράδεισο των Νησιών Μπαρμπέιντος.

Η ντροπιαστική θέση που κατέχει η χώρα σε όλες τις μετρήσεις για την Ελευθερία του Τύπου από Διεθνείς Οργανισμούς και Οργανώσεις δικαιώνεται και πάλι.


πηγη :antigoldgr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου