6 Νοεμβρίου 2014

Λουξεμβούργο «Μαγική χώρα» για φοροδιαφυγή "βιομηχανικής κλίμακας" -luxleaks



ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου (πολυεθνικές) έχουν προβεί σε μυστικές συμφωνίες με το Λουξεμβούργο  για να αποφύγουν να πληρώσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους, σύμφωνα  με απόρρητα έγγραφα που  διέρρευσαν.

Μετά απο έρευνα έξι μηνών η  Διεθνής Κοινοπραξία  (ICIJ),έφτασε σε επιχειρήσεις οικιακής χρήσης, όπως η Pepsi, η ΙΚΕΑ ,αλλά  και σε τράπεζες ,όπως η Deutsche Bank,  οι οποίες ήταν ήταν μεταξύ των εταιρειών που είχαν "λάβει το πλεονέκτημα" ..

Σύμφωνα με την ICIJ οι  28.000 σελίδες ντοκουμέντων που διέρρευσαν, αναφέρονται λεπτομερώς σε πολύπλοκες χρηματοοικονομικές δομές που επέτρεπαν στις επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν και  εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια  να έχουν είχαν διοχετευτεί , μέσω του Λουξεμβούργου,κάτω απο το τραπέζι .

Για Magical fairyland’ - «Μαγική χώρα» ,μιλάει ο ξένος τύπος ,χαρακτηρίζοντας την φοροαποφυγή "βιομηχανικής κλίμακας" 
  
 Άλλες εταιρείες που επωφελήθηκαν από τα προγράμματα που περιλαμβάνονται Burberry, η Procter & Gamble, η Heinz, η JP Morgan και η FedEx.

Ολόκληρο το δημοσίευμα εδω : Double Irish? Peh, global brands used Luxembourg to avoid billions in tax

 ΚΑΙ ΕΔΩ : https://vine.co/v/OebquWTImB5

 ΥΓ. 1. Σιγή ιχθύος απο τα ελληνικά ΜΜΕ .Υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις  που έκαναν "χρήση του πλεονεκτήματος" ..? και ποιές ..

ΥΓ.2 . Οι αποκαλύψεις έρχονται σε μια εποχή  που υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη για την  Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), μια συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ που θα καταστήσει τις πολυεθνικές πιο ισχυρές από τις τοπικές κυβερνήσεις στα ζητήματα της διατροφής, της ενέργειας, του νερού και των δημόσιων υπηρεσιών (εκπαίδευση, περίθαλψη,κλπ ,εφόσον αυτή υπογραφεί τελικά )

 ΥΓ.3 Ποιος ηταν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου την περίοδο που αφορούν τα στοιχεία ; (2008-2010)

http://damomac.wordpress.com/2014/11/06/greek-companies-among-those-with-secret-luxembourg-tax-deals/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου