20 Ιανουαρίου 2015

Λέμε τη αλήθεια ,εξαφανίσαμε τους 18άρηδες


Σύμφωνα με το Νόμο οι Έλληνες πολίτες αποκτούν δικαίωμα ψήφου την 1η Ιανουαρίου του έτους εντός του οποίου συμπληρώνουν την ηλικία των δεκαοκτώ"

Όλοι ; Όχι ,εξαρτάται απ' το μήνα που θα γίνουν οι εκλογές !

 Γιατί ,συνεχίζει ο νόμος ,"η εγγραφή κάθε νέας γενεάς εκλογέων στους οικείους καταλόγους διενεργείται «αυτεπάγγελτα από 1ης μέχρι τέλους Φεβρουαρίου» 

Δηλαδή έχοντας πλήρη βεβαιότητα πως δεν θα γίνουν ποτέ  εκλογές Γενάρη και Φλεβάρη ( μέσα στο καταχείμωνο ,που λένε και οι υποψήφιοι της συγκυβέρνησης στις κατ' οίκον συναθροίσεις ) ,εξαφάνισαν απ' τους εκλογικούς καταλόγους περίπου 100.000 νέους ψηφοφόρους, μιας και οι  αρμόδιοι δήμοι βρίσκονται σε απόλυτη νομική αδυναμία να ενημερώσουν τους εκλογικούς καταλόγους και να εγγράψουν  εγκαίρως, εν όψει των προσεχών εκλογών, όσους ήδη από 1 Ιανουαρίου 2015 απέκτησαν εκλογικό δικαίωμα.

Υπάρχει λύση ; 

Υπάρχουν δύο εναλλακτικές δηλώνει  η Συνήγορος του Πολίτη, καθηγήτρια Καλλιόπη Σπανού

Η μία, αναφέρει, επειδή είναι κλειστή η Βουλή και δεν μπορεί να γίνει μια πράξη τροποποίησης του νόμου, να γίνει με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να προβλεφθεί η κατ’ εξ αίρεσιν ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων όχι τον Φεβρουάριο, αλλά νωρίτερα- και μάλιστα σε μια περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να εξαιρείται, όπως αυτή πριν τις εκλογές, που συνήθως δεν γίνεται για προφανείς λόγους. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση και επειδή αφορά ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος θα μπορούσε να επιτραπεί η ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων νωρίτερα από τον Φεβρουάριο.

 Η δεύτερη λύση αφορά τη χρήση μιας γνωστής διαδικασίας, η οποία χρησιμοποιείται για τους ψηφοφόρους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους για οποιονδήποτε άλλον λόγο. Στην περίπτωση αυτήν, προσκομίζουν στο εκλογικό τμήμα μια βεβαίωση από τον δήμο, ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια και με βάση αυτήν ψηφίζουν. Αυτό θα μπορούσε να συνοδευτεί με μια εγκύκλιο προς τις εφορευτικές επιτροπές, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εφαρμογή του. Ενδεχομένως, να προβλεφθεί ένα εκλογικό τμήμα γι αυτούς τους εκλογείς, ανά δήμο ή δημοτικό διαμέρισμα, ανάλογα με τις ανάγκες, ούτως ώστε όποιο ζήτημα προκύπτει να αντιμετωπίζεται με ενιαίο τρόπο.

πληροφορίες :dikaiologitika.gr

ΥΓ. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα,έχουν κυβερνήσει ,εφάρμοσαν μνημόνια και ξεπούλησαν τη χώρα τη χώρα με εκατοντάδες Π.Ν.Π ,αλλά αν είσαι 18άρης -και λογικά θα τους μαυρίσεις -ψήφος Γενάρη και Φλεβάρη δεν προβλέπεται .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου