28 Ιανουαρίου 2015

Ημερολόγιο καταστρώματος Πλατείας Συντάγματος


Ήταν πριν τρία χρόνια που έδωσα  ραντεβού με μια φίλη στο Σύνταγμα για να της παραδώσω μερικές κονκάρδες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Έφευγε για ένα διεθνές συνέδριο και θα τις παρέδιδε ,σαν αναμνηστικά ,σε κάποιους άλλους ανθρώπους που μάχονται για το ίδιο αίτημα σε όλο τον κόσμο. Το ραντεβού ήταν Αμαλίας και Ξενοφώντος γωνία. Απέναντι σχεδόν από τη Βουλή.
Στη συννεφιά του καιρού και στον άδειο δρόμο πρόβαλαν τα φορτηγά του Δήμου και άρχισαν να ξεφορτώνουν κάγκελα. Πολλά κάγκελα.
Η ψυχή μου σκοτείνιασε. Σκέφτηκα ότι η Ελλάδα πέθαινε και για το μόνο που είχε πια να πληρώσει ήταν για σιδεριές που θα συγκρατούσαν τους απελπισμένους από τους ευημερούντες.

Αφού παρέδωσα τις κονκάρδες πήρα το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι με τη ψυχή μου πληγωμένη. Ταυτισμένος με τη φοβέρα και τη σκλαβιά της χώρας μου. Δεν είχαμε καταφέρει τίποτα τελικά ούτε με τα κινήματα, ούτε με τις πλατείες σκεφτόμουνα . Πώς αυτή η χώρα του φωτός είχε γίνει τόσο μουντή και φοβισμένη ;

Λίγους μήνες αργότερα θα ερχόταν το κλείσιμο στην ΕΡΤ, λες και κάποιος είχε βαλθεί να σκοτεινιάσει το τόπο με δόσεις. Ακόμα και αυτή η τελευταία ομάδα αντίστασης, για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού ,είχε σπάσει μέσα σε μεθοδεύσεις, φιλοδοξίες, αφορισμούς και "διαγραφές".Καμιά ελπίδα από πουθενά.

Σήμερα βλέποντας αυτά τα κάγκελα να φεύγουν νοιώθω το φως της χώρας μου να επιστρέφει. Έτσι ξαφνικά όπως κρύφτηκε.

Δεν τολμώ ακόμα να είμαι υπεραισιόδοξος ,όπως θα έπρεπε, από φόβο μην ξανάρθει το σκοτάδι. Δεν θα το άντεχα άλλωστε. Πολλοί άλλοι δεν το άντεξαν από τη πρώτη φορά και χάθηκαν στη δίνη της καταχνιάς. Στο όνομα του Δημήτρη Χριστούλα συνοψίζονται χιλιάδες απελπισμένοι του σκότους.
Τώρα προς το παρών αφήνω το φως να μπει μέσα μου , να με ζεστάνει και να ζεστάνει τη θύμηση τους. Το χαμόγελο τους, πριν τους το πάρουν.

Δεν θα αγχωθω ,για λίγο καιρό,για το πόσο θα κρατήσει το φως. Μόνο θα το απολαύσω σαν την άνοιξη που έρχεται

Ημερολόγιο καταστρώματος
28 Γενάρης 2015

Σημείωση : Τα τρία χρόνια αναφέρονται στα κάγκελα που τοποθετήθηκαν αρχικά στις "παρελάσεις" του καθεστώτος της ντροπής.
Αυτά τα ίδια κάγκελα μονιμοποιήθηκαν αργότερα στον Άγνωστο Στρατιώτη, αποκόπτωντας το λαό από την αιματηρή ιστορία του....


Geo Bear
Σύνταγμα 28-1-2015 φωτ: Vicky Pap
Σύνταγμα 28-1-2015 φωτ: Dimitris Geronikos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου