1 Μαρτίου 2015

Σκουριές: Κοινοποιήθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα για τους κατηγορούμενους για τον εμπρησμό του εργοταξίου


Κοινοποιήθηκε σήμερα το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής για την γνωστή υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου των Σκουριών.
 Κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή που εμφανίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα λόγω της διατάξης του ανακριτή (των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στο στάδιο της προανάκρισης) τους κοινοποιήθηκε το βούλευμα και τους παραπέμπει στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παραπέμπονται όλοι οι κατηγορούμενοι πλην ενός (δηλαδή 21 από τους 22) σχεδόν με όλες τις βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος τους μεταξύ αυτών σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστεία κ.α)

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες και κινήσεις των νομικών σχετικά με το θέμα.

Σ.Π. / Alterthess

Σχετικό :  Ένα βούλευμα, τρία ερωτηματικά για τις Σκουριές

 Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων προκαλεί έκπληξη ο χρόνος δημοσίευσης του, λίγες μέρες μετά την απόφαση που αφορά τον επανέλεγχο εργασιών της εταιρείας στο χώρο του εργοστασίου , μετά την ανάκληση εκ μέρου του Υπουργείου Περιβαλλοντικής Ανασυγκρότησης δύο τεχνικών μελετών της εταιρείας σχετικά με την δόμηση του εργοστασίου εμπλουτισμούς στις Σκουριές

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ,σύμφωνα με τον Γ. Κυρίτση, δικηγόρο των κατοίκων πως στο βούλευμα υιοθετείται πλήρως το διαβιβαστικό της ασφάλειας σχετικά με το πως έγιναν τα πράγματα στο βουνό.

Απορίας άξιο είναι , σύμφωνα με τον ίδιο, πως η εισαγγελέας δέχεται ότι η εταιρεία λειτουργεί με νόμιμο τρόπο την στιγμή που αυτό τίθεται λόγω των εξελίξεων υπό αμφισβήτηση, την στιγμή δηλαδή που η νομιμότητα της εταιρείας ελέγχεται.

η συνέχεια εδω : soshalkidiki.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου