11 Μαΐου 2015

Το μεγάλο στοίχημα!


Γεώργιος Βήχας

Χθές το βράδυ μιλούσα με συνάδελφο Γερμανό, καρδιολόγο διευθυντής κλινικής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Αμβούργου. Έκπληκτος τον άκουσα να μου περιγράφει τις συνθήκες δουλειάς στο νοσοκομείο, συνθήκες που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της πόλης, ατελείωτες ώρες εργασίας, αφόρητη πίεση από την διοίκηση για κερδοφορία, επιπλήξεις στους γιατρούς εάν η νοσηλεία δεν αποφέρει το προσδοκόμενο ( για την διοίκηση ) κέρδος, αδιαφορώντας για την πορεία των ασθενών και ετοιμάζουν την κανονική λειτουργία των νοσοκομείων και τα Σαββατοκύριακα όπως τις καθημερινές.
Ο ίδιος μου είπε πως σκέφτεται να παραιτηθεί, κάτι που το σκέπτονται πολλοί συνάδελφοί του. Τα νοσοκομεία στο Αμβούργο έχουν γίνει ιδιωτικά την τελευταία δεκαετία περίπου μετά από δημοκρατικές διαδικασίες δηλαδή μετά από δημοψήφισμα στο οποίο ο κόσμος σε ποσοστό 90% ψήφισε ...να μην ίδιωτικοποιηθούν! Σχεδόν όλα τα έχει αγοράσει η εταιρεία Ασκληπειός, μια εταιρεία που δρά στον χώρο της υγείας στην χώρα μας από τα μνημόνια και μετά ( τυχαίο; ).

Μέχρι στιγμής βέβαια οι μισθοί παραμένουν σε καλά επίπεδα αλλά για πόσο ακόμη; Εκτός από τα νοσοκομεία έχουν ιδιωτικοποιήθεί τα πάντα, νερό, ηλεκτρικό, κτλ με αποτέλεσμα αυξήσεις παντού! Τό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών μυρίζει το ίδιο άρωμα και ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός. Θα καταφέρουμε εμείς στην Ελλάδα να τους επικοινωνήσουμε την τελική μορφή του πειράματος που εφαρμόστηκε και προσπαθούν να τελειοποιήςουν σε μάς και να τους πείσουμε πως μας ενώνουν τα ίδια προβλήματα και οι ίδιοι αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον; Ιδού το μεγάλο στοίχημα! Αυτός είναι και ο μεγάλος φόβος αυτών που επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές!

πηγή : facebook 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου