7 Ιουνίου 2015

Συνέδριο ΠΑνελλήνια ΣΟσιαλιστική (και οχι μόνο) Κατάθλιψη...


Ο  Ανδρέας  Λοβέρδος ,η Φώφη  Γεννηματά ,ο Θανάσης  Χειμωνάς ,ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος (και άλλοι ) ,μετά από απουσία χρόνων ,αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα .Με την επιστροφή τους ,και αντικρίζοντας την κατάσταση στη χώρα, αποφάσισαν να ιδρύσουν κόμμα με σκοπό το σώσιμο της χώρας  Το ιδρυτικό συνέδριο  χαιρέτισε το  ΚΚΕ με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό (και τα πάθη του ) ,έστειλε αντιπροσωπεία , συμβάλλοντας  έτσι στην ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές ...για την αντιμετώπιση της βαρβαρότητας ....

Ο χαιρετισμός του κ.Παφίλη εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ  απο 902.gr...τα συμπεράσματα δικά σας ...
«Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, εκ μέρους της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ευχόμαστε καλές εργασίες στο Συνέδριό σας.

Το Συνέδριό σας πραγματοποιείται σε μια περίοδο που είναι προ των πυλών μια νέα συμφωνία-μνημόνιο της κυβέρνησης με τους δανειστές. Μια συμφωνία που διατηρεί ουσιαστικά ανέπαφα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων ετών και έρχεται να προσθέσει και νέα, τα οποία θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη, ο λαός μπορεί να δει καλύτερα τι βρίσκεται πίσω από την εικόνα της περήφανης και σκληρής διαπραγμάτευσης, να βγάλει συνολικότερα συμπεράσματα. Οι προσδοκίες που καλλιέργησε η σημερινή κυβέρνηση, ότι δηλαδή μπορεί να υπάρχει κατάργηση των μνημονίων και της τρόικας, τερματισμός των αντιλαϊκών μέτρων και ανακούφιση των εργαζομένων, χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και το κεφάλαιο, χωρίς, δηλαδή, σύγκρουση με τους ίδιους τους εμπνευστές των μνημονίων, αν ο λαός απλά επιλέξει έναν άλλο διαπραγματευτή, αυτές οι προσδοκίες αποδείχτηκαν ψεύτικες και απατηλές.

Η ανακοπή της σημερινής πορείας και των αντιλαϊκών μέτρων δεν είναι ζήτημα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης ή διαχείρισης από τη σημερινή ή μια άλλη κυβέρνηση, που θα κινείται εντός των τειχών της ΕΕ, του ΔΝΤ.

Η διαπραγμάτευση από την πρώτη στιγμή ήταν χαμένη για τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί τόσο η πλευρά των δανειστών όσο και η πλευρά της κυβέρνησης θεωρούσαν δεδομένους τους κανόνες της ΕΕ και διαπραγματεύονταν με στόχο να πληρωθεί ένα δυσβάσταχτο χρέος, που δεν δημιούργησε ο λαός και να ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία, δηλαδή η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Μέσα σ’ αυτά τα τείχη, το αποτέλεσμα της όποιας διαπραγμάτευσης δεν μπορεί παρά να είναι αντιλαϊκό. Γι’ αυτό και η λύση βρίσκεται στη ρήξη μ’ αυτό το πλαίσιο και όχι στη διαπραγμάτευση για τους όρους σφαγής του λαού. 
Σε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι η πρόταση του ΚΚΕ, που κωδικοποιημένα λέει κοινωνικοποίηση του πλούτου, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, είναι η μόνη ρεαλιστική και συμφέρουσα για το λαό.

Γενικότερα θεωρούμε ότι ο λαός μας είναι αναγκαίο να οικοδομήσει τη δική του λαϊκή κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, που θα αντιπαλεύει την εξουσία των μονοπωλίων και τις κυβερνήσεις τους. Αυτή η συμμαχία μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού και όχι οι λεγόμενες αναδιατάξεις, που διαιωνίζουν το σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης.

Αντικειμενικά, μπροστά στο λαό μας και σε όλους τους λαούς τίθεται το δίλημμα: Υποταγή στην καπιταλιστική βαρβαρότητα ή ανατροπή της.

Υπάρχουν σήμερα όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν ανθρώπινη ζωή, υψηλό βιοτικό επίπεδο, οικοδομώντας μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μια κοινωνία που οι παραγωγοί του πλούτου θα είναι και ιδιοκτήτες του.

Γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε αταλάντευτα, αξιοποιώντας τη θετική πείρα και διδασκόμενοι από τα λάθη και τις αδυναμίες που υπήρξαν σε αυτή την προσπάθεια.

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, γνωρίζετε ότι το ΚΚΕ έχει καθαρή στάση στην κριτική μας και στην κυβερνητική πολιτική και στα άλλα κόμματα. Επιδιώκουμε να γίνεται ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές, σε στρατηγικές, πάνω σε προγράμματα που να βοηθούν το λαό να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα.

Με αυτές τις σκέψεις, ευχόμαστε καλές εργασίες στο Συνέδριό σας. Ευχαριστώ».
Ανήθικο δίδαγμα :Η τραγωδία είναι πιο χυδαία από τη φαρσοκωμωδία
( Λουί Σκυτεναίρ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου