7 Ιουλίου 2015

Μάσιμο Ντ' Αλέμα:Δεν πληρώνουμε τους συνταξιουχους στην Ελλάδα ,πληρώνουμε τις τράπεζες


Διακόσια είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες. Η δήλωση είναι του κεντροαριστερού πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάσιμο Ντ' Αλέμα  και έγινε σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει προ ημερών στην RaiNews24, όπου μίλησε για τη λιτότητα  στην Ελλάδα και για τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες.,για το ενιαίο νόμισμα ,για την "βοήθεια" προς την Ελλάδα

«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» τονίζει ο Ντ' Αλέμα και εξηγεί  πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος.

«Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη..Όταν η φτωχή χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη έρχονται οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Έχουμε δώσει στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, μα για να πληρωθούν οι τόκοι στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρό ποσοστό στις ιταλικές τράπεζες . Διακόσια είκοσι δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ βοήθειας πήγαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες»
Και υπογραμμίζει: «Λέγεται ότι εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων .Δεν είναι έτσι ,στην πραγματικότητα πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι χρήματα που κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες δεν οσφραίνονται ούτε την μυρωδιά τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου