4 Ιουλίου 2015

ψηφίζουμε: Αλήτες, ρουφιάνοι , δημοσιογράφοι.

Ὡστόσο - ποιὸς ξέρει - ἴσως ἐκεῖ ποὺ κάποιος ἀντιστέκεται χωρὶς ἐλπίδα, ἴσως ἐκεῖ νὰ ἀρχίζει ἡ ἀνθρώπινη ἱστορία, ποὺ λέμε, κι ἡ ὀμορφιὰ τοῦ ἀνθρώπου
Γιάννης Ρίτσος. από την «ΕΛΕΝΗ»
φωτογραφία Μάριος Λώλος

 Σε ερώτημα που έθεσε φίλος "τελικά τι ψηφίζουμε ρε παίδες" ;  του απάντησα :
ψηφίζουμε: Αλήτες, ρουφιάνοι , δημοσιογράφοι.

Ξέρω ότι  υπάρχουν (και τις αποδέχομαι) πολλές ενστάσεις για το χρόνο και το ερώτημα του δημοψηφίσματος.
Προσωπικά δεν με νοιάζει ούτε το ερώτημα , ούτε πώς θα το χρησιμοποιήσουν οι μεν και οι δε. Ξέρω ότι μας την έχουν στημένη έτσι κι αλλιώς.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχουμε χάσει το πόλεμο και ήρθε η ώρα να κερδίσουμε τη δεύτερη μάχη (η πρώτη ήταν οι εκλογές που και κει το ερώτημα ήταν ασαφές)
 

Η κυβέρνηση μετά το ΟΧΙ ,που πρέπει να είναι βροντερό ,πρέπει σε ΑΜΕΣΟ χρόνο να ξεκαθαρίσει με τους εργολάβους , τα απόβλητα και τα παπαγαλάκια τους. Να δώσει χώρο στο Νικολούδη να μπει στους λογαριασμούς τους (εντός και εκτός χώρας) και να τους στείλει εκεί που πρέπει (στα χωράφια να καλλιεργούν λαχανικά και φρούτα)
 

Μη περιμένουμε θαύματα , ούτε υπάρχουν εύκολοι δρόμοι. Αρκεί η κυβέρνηση να δείξει σθένος και αποφασιστικότητα. Να μας αποδείξει ότι βήμα βήμα θα μπορεί ο λαός να αποφασίζει ανεπηρέαστος και ελεύθερος στα διλήμματα του μέλλοντος χωρίς όλους αυτούς που τον κατασπάραξαν στο κεφάλι του. Πού προσπάθησαν να σπείρουν τη διχόνοια και το παραλογισμό. Που είναι πολύ χειρότεροι από το κάθε Γιούνκερ, Σουλτς ή Ντάισελμπλουμ. Που αποκόμισαν τα κέρδη της καταστροφής.
 

Δεν θα ψηφίσω λοιπόν απλά ΟΧΙ. Θα ψηφίσω ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Καλημέρες σε όλους και καλό βόλι


Geo Bear

 Διαδήλωση του ΟΧΙ
3 Ιουλίου 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου