23 Οκτωβρίου 2015

«Επίσκεψη φιλίας και εμπιστοσύνης»


Όλη η χώρα μια απέραντη "πλατεία Αβησσυνίας"

Σύμφωνα με άρθρο της rtl.fr , ανάμεσα στις 70 εταιρείες ,που συνοδεύουν το Γάλλο πρωθυπουργό στο ταξίδι του στην Ελλάδα, είναι και δύο παλιοί μας γνώριμοι .Οι εταιρίες Veolia και Suez ,που απασχόλησαν με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται απο διπλωματικούς κύκλους ως «Επίσκεψη φιλίας και εμπιστοσύνης»
Πιο "αγοραία"απο αυτή της διπλωματίας η γλώσσα της Le Figaro ,αφου κάνει σούμα σ'αυτά  που απομένουν απ'τους άλλους "μνηστήρες" ,υπολογίζει πως μένουν ορφανά η ηλεκτρική ενέργεια, το αέριο, η ύδρευση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, καθώς και θέρετρα, γήπεδα γκολφ και τουριστικές περιοχές. Από τον κατάλογο των «προς πώληση» δεν λείπουν και Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπως το ιππικό κέντρο στο Μαρκόπουλο αλλά και το Ελληνικό.
 Pas mal .

Και οι δύο εταιρίες που ενδιαφέρονται για το νερό, Veolia και Suez,έχουν διεθνή καριέρα αλλά να θυμηθούμε την ιστορία της Suez στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στην Αργεντινή όπως την κατέγραφε η Αυγή στις  20/07/2011 και αναδημοσίευσε το tvxs .
Τι έγινε εκει όταν οι "επενδυτές" πήραν το νερό.

Suez: Η εταιρεία ύδρευσης που άφησε χωρίς νερό το Μπουένος Άιρες

" Μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία Suez για την εξαγορά του 40% της εταιρείας νερού της Θεσσαλονίκης έναντι 100 εκατ. ευρώ.
Για όσους δεν ξέρουν την ιστορία της εταιρείας, να πούμε ότι ήταν η εταιρεία που αγόρασε μαζί με την Vivendi την εταιρεία ύδρευσης (Obras Sanitarias de la Nacion) του Μπουένος Άιρες. Μόλις ιδιωτικοποιήθηκε το νερό στο Μπουένος Άιρες, η τιμή πήρε την ανηφόρα, ενώ η ποιότητά του πήρε την κάτω βόλτα (800.000 πολίτες έμειναν χωρίς νερό), καθώς βέβαια και οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης της πρωτεύουσας της Αργεντινής (1.000.000 έμειναν χωρίς πρόσβαση στα δίκτυα ύδρευσης με ολέθρια αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία). Αξίζει να πούμε ότι όταν οι Αργεντίνοι ξεσηκώθηκαν και έδιωξαν το ΔΝΤ και τους εγχώριους συνεργάτες τους αρνούμενοι να πληρώσουν το χρέος που τους είχαν φορτώσει, η γαλλική εταιρεία υποχρεώθηκε με το ζόρι να εγκαταλείψει τη χώρα. Δημοσιεύθηκε στην Αυγή στις 20/07/2011."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου