16 Οκτωβρίου 2015

Eπιτροπή ροφών απόφοιτοι του Φρίντμαν

 Στα μέλη της επιτροπής των ροφών βρέθηκε ,εντελώς συμπτωματικά,και ενα στέλεχος ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας. Ένας καθηγητής που δίδασκε (?)  ιδιωτική ασφάλιση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς , είναι Πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρίας International Life και την περίοδο 1999-2004 ήταν Διοικητής του ΙΚΑ, επί κυβερνήσεων Σημίτη.

Ο κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος λοιπόν αρθρογραφώντας στο Βήμα το 2012 πρότεινε, ως λύση στο συνταξιοδοτικό ,την «αντίστροφη υποθήκη» (Reverse Mortgage)

"Οι εναλλακτικές λύσεις είναι ελάχιστες. Η πιο ενδεδειγμένη είναι να ακολουθήσει η χώρα την διεθνή πρακτική και να θεσμοθετήσει τον μηχανισμό της «αντίστροφης υποθήκης» (Reverse Mortgage), ο οποίος μπορεί να τεθεί σε άμεση εφαρμογή από τις ασφαλιστικές εταιρίες σε συνεργασία με τις τράπεζες, χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Με βάση τον θεσμό αυτό, ο συνταξιούχος μπορεί να λάβει δάνειο το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται σε ισόβια μηνιαία συνταξιοδοτική παροχή. Το ποσό του δανείου συναρτάται με την αξία της ιδιόκτητης κατοικίας του συνταξιούχου. Ο συνταξιούχος δεν χρειάζεται να αποπληρώσει το δάνειο όσο είναι στη ζωή. Μετά τον θάνατό του, μέρος ή το σύνολο της ιδιόκτητης κατοικίας μεταβιβάζεται στον ασφαλιστικό οργανισμό, ο οποίος φέρει και τον κίνδυνο μακροβιότητας (η πιθανότητα το ανατοκισμένο ποσό του δανείου να υπολείπεται της αξίας της οικίας"

Και αν  ένα ξεχασμένο εκατομμύριο μπορει να είναι μια "πρώιμη και ατελής υπόθεση" , το τέλος του κοινωνικού κράτους είναι απόφαση παλιά που υλοποιείται πλήρως και οχι ατελώς, απο τους νεοφιλελεύθερους απόφοιτους της μεγάλης του Φρίντμαν σχολής ,με πρωθυπουργεύοντα κάποιον Αλέξη ,κόμματος που το σερβίρησαν ώς αριστερά...

ΥΓ. Επιτροπή ροφών ..γιατι στην πολιτική δομή της "Ωκεανίας" η επιλογή του ονόματος "επιτροπή σοφών" παραπέμπει στον Όργουελ ( Newspeak) ,πρόκειται δηλ.για  "πλήρη αλλοίωση της γλώσσας, με την έννοια ότι οι λέξεις δεν έχουν πια την αρχική κυριολεκτική σημασία τους και καταλήγουν μάλιστα να σημαίνουν κάτι το εντελώς διαφορετικό».

Γ.Μ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου