30 Νοεμβρίου 2015

Ενα βίντεο που ενοχλεί: Κινδυνεύει να καταστραφεί αρχαιολογικός χώρος στις Σκουριές από την εξόρυξη


Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε πόσα προσπαθούν να κρύψουν...

Ενα βίντεο όπου δε θέλουν με τίποτα οι υπεύθυνοι της Eldorado, να βγει στη δημοσιότητα. Ενα βίντεο που δε θα ήθελαν με τίποτα να το δει ο κόσμος.
Στο βίντεο υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία για την αρχαία μεταλλουργία στις Σκουριές την ώρα που επιχειρείται να καταστραφεί ο αρχαιολογικός χώρος για να γίνει εξόρυξη.
Χάλκινα νομίσματα του 2ου αιώνα π.Χ. βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο. Στο βίντεο φαίνεται καθαρά και αποκαλύπτονται στοιχεία για τις εμπορικές σχέσεις της περιοχής με τον ελληνιστικό κόσμο του 2ου αιώνα π.Χ.

Μια περιοχή η οποία ξεπουλήθηκε για ένα κομμάτι ψωμί, που θα μπορούσε να αποτελεί πέρα από επιστημονικό πάρκο αρχαίας μεταλλουργίας και αρχαιολογικός χώρος, θα χαθεί γιατί θέλουν να γίνει η εξόρυξη.

Στις κυβερνήσεις φαίνεται ότι θέλουν μόνο να ξεπουλούν με το πρόσχημα ότι θα βοηθήσουν τις περιοχές με θέσεις εργασίας (κάτι που δεν υπάρχει στις Σκουριές, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση), αντί να εκμεταλλευτούν σωστά αρχαιολογικούς χώρους και να προσελκύσουν χιλιάδες τουρίστες Έλληνες και ξένους.

Δεν τους ενδιαφέρει η ιστορία ενός τόπου να γίνει γνωστή και όλη η περιοχή να αναβαθμιστεί, και έτσι να ανοίξουν θέσεις εργασίας,αφού θα πρέπει να υπάρξουν καταλύματα κτλ., αύξηση του τουρισμού, γιατί πολύ απλά όσο περισσότερο μένει στο περιθώριο ένα μέρος τόσο ποιο εύκολο είναι να γίνει έρμαιο οποιουδήποτε.


newreport.gr/blogΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου