24 Μαρτίου 2016

Ο "εκδημοκρατισμός" συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές του πλανήτη


24 Μαρτίου 1999 το ΝΑΤΟ γιόρταζε τα 50 χρόνια απο την ίδρυσή του και το "δώρο" στον εαυτό του ήταν ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας .

Στις 23 Μαρτίου 1999, ο τότε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα δίνει εντολή στον αμερικανό στρατηγό Γουέσλι Κλαρκ να ξεκινήσουν οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές πάνω απ' τις σερβικές πόλεις.
Η κυβέρνηση του Μπιλ Κλίντον και το ΝΑΤΟ είχαν τότε προσδιορίσει το λόγο της έναρξης του πολέμου ως «επέμβαση» με σκοπό την προστασία των Αλβανών του Κοσσόβου.

Με τον πιο "δημοκρατικό τρόπο" οι ‘’Angels of Mercy’’ επι 78 ολόκληρες μέρες, ισοπέδωναν τις υποδομές της χώρας προκαλώντας χιλιάδες απώλειες στον άμαχο πλήθυσμό που όμως ονομάστηκαν απο την πολιτισμένη δύση "παράπλευρες απώλειες" .

Ωστόσο, στο βιβλίο του "Collision Course: NATO, Russia and Kosovo" ο Τζον Νόρις, τέως διευθυντής επικοινωνίας του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Κλίντον, Στρόουμπ Τάλμποτ, είναι αποκαλυπτικός αναφορικά με τα πραγματικά κίνητρα του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία: «Η πορεία της κοινότητας των δυτικών δημοκρατιών αποδεικνύει γιατί η Γιουγκοσλαβία του Μιλόσεβιτς αποτελούσε αναχρονισμό (στο διεθνές πεδίο). Ενώ τα έθνη σε ολόκληρη την περιοχή επεδίωκαν να μεταρρυθμίσουν τις οικονομίες τους, να αμβλύνουν τις εθνικές εντάσεις και να διευρύνουν την κοινωνία των πολιτών, το Βελιγράδι συνέχιζε να κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Δεν πρέπει λοιπόν να απορεί κανείς για το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ και η Γιουγκοσλαβία τέθηκαν σε τροχιά σύγκρουσης. Ήταν η αντίσταση της Γιουγκοσλαβίας στις ευρύτερες τάσεις πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων - όχι η καταπίεση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου - αυτό εξηγεί καλύτερα τους λόγους του πολέμου του ΝΑΤΟ»

Η ερημοποίηση που προκάλεσε η ΝΑΤΟϊκή θηριωδία συμπληρώθηκε από το εξευτελιστικό ξεπούλημα των υποδομών της χώρας. Υπολογίζεται ότι στη μετά-Μιλόσεβιτς εποχή, από το 2000 έως το 2009, έλαβαν χώρα περισσότερες από 1.800 ιδιωτικοποιήσεις κρατικής περιουσίας και επιχειρήσεων, η πλειοψηφία της σερβικής βιομηχανίας μετάλλου έχει περάσει σε αμερικανικά χέρια ενώ η εθνική αυτοκινητοβιομηχανία «Ζάσταβα» εξαγοράστηκε από τον ιταλικό κολοσσό Fiat..

Πληροφορίες απο Ralmografos : Έγκλημα χωρίς τιμωρία: Ο ΝΑΤΟϊκός πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία - Του Νικολάου Μόττα

ΥΓ .Δεκαέξι χρόνια μετά το έγκλημα του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία κανένας από τους πραγματικούς υπαίτιους του πολέμου δε λογοδότησε στη δικαιοσύνη,αντίθετα ο "εκδημοκρατισμός" συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές του πλανήτη ,και κάθε φορά που ΝΑΤΟ και ΕΕ θα μιλάνε υποκριτικά για "γέφυρες" ,εμεις θα θυμόμαστε αυτές του Βελιγραδίου ή τη μικρή γέφυρα, στρατιωτικά ασήμαντη, πάνω στον ποταμό Μοράβα που χώριζε στα δύο τη μικρή πόλη Βαρβάριν και "παράπλευρη απώλεια" των ‘’Angels of Mercy’’ ήταν και η δεκάχρονη Σάνια που την έφεραν βιαστικά από το Βελιγράδι οι γονείς της, όπου πήγαινε σε ειδικό μαθηματικό σχολείο, για να τη σώσουν από τις βόμβες..

 Διαδηλώνω γιά την πατρίδα μου καί στό όνομα όσων της χάρισαν τη ζωή τους






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου