6 Απριλίου 2016

Επενδυτές "χρυσάφι"


Ο τύπος αυτός που φιγουράρει στα Panama Papers είναι ο Φρανκ Τίμις, διαβόητος Ρουμάνος μεγαλοαπατεώνας που μας τον έφερε στην Ελλάδα ο Πάχτας στα τέλη του 2003 σα "μεγάλο επενδυτή" στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, συνέταιρο του Δημήτρη Κούτρα. Ο Φρανκ μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ και βγήκε τρία χρόνια αργότερα έχοντας κερδίσει από τη Χαλκιδική μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, πουλώντας φρέσκο κοπανιστό αέρα.

Επίσης στα τελη του 2003 αγόρασε τα Πετρέλαια Καβάλας (Πρίνου) και μόλις τρεις μήνες αργότερα ανακοίνωσε στα διεθνή χρηματιστήρια την ανακάλυψη μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου στην Καλλιράχη της Θάσου. Μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη, ο Φρανκ είχε ληστέψει από τους επενδυτές περίπου 150 εκατ. λίρες, είχε εξαργυρώσει την τεράστια άνοδο της μετοχής του και είχε γινει καπνός. Τελικά το χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου του επέβαλε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει ποτέ για εξαπάτηση επενδυτών και του απαγόρευσε να κατέχει ποτέ ξανά διευθυντική θέση ή μεγάλο ποσοστό μετοχών σε οποιαδήποτε εισηγμένη εταιρεία.

Επίσης είναι ο άνθρωπος πίσω από το χρυσωρυχείο της Ρόσια Μοντάνα που είναι άλλη μία πολύ βρώμικη ιστορία. Απάτη στην απάτη, είναι πλέον δισεκατομμυριούχος.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ "ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ Ο ΠΑΧΤΑΣ!

 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Απο  business-review


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου