9 Μαΐου 2016

Το ΔΝΤ πάει σχολείο

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Γνωριμία με το ΔΝΤ και το πρόγραμμα στήριξης και σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας στα πλαίσια ενός καινοτόμου προγράμματος( !!!) πραγματοποιείται στο 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας!

Σα να μην έχουν καμία γνωριμία με τις πολιτικές του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάποιοι φιλοδοξούν να γνωρίσουν στους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας το "ανθρώπινο" πρόσωπο των "θεσμών"!

Η απροκάλυπτη προπαγάνδα ξέφυγε από τα κανάλια και τις ιστοσελίδες του "ΝΑΙ" και μπαίνει πια μέσα στα σχολεία.

Σε μια ημερίδα - πρόκληση προχωρά το 3ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, η οποία έρχεται ως απόρροια προγράμματος το οποίο υλοποιήθηκε (για καιρό φανταζόμαστε) από μαθητές στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων!
Αναμένεται η αντίδραση της σχολικής κοινότητας. Θα λέγαμε και του Δήμου, αλλά τώρα πλέον ο Δήμος Νέας Ιωνίας έχει ανακαλύψει και δημιουργικές πλευρές του μνημονίου, δεν το δαιμονοποιεί (πια)....
 
Η εκδήλωση:

Πολιτιστικό πρόγραμμα για Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. & Ελλάδα από το 3ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας στις 10 Μαΐου

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας (Δεμιρδεσίου 121, Νέα Ιωνία) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, ώρα: 11:00 η επίσημη παρουσίαση του καινοτόμου πολιτιστικού προγράμματος Μαθαίνω για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, το Δ.Ν.Τ και το Νέο Πρόγραμμα Στήριξης και Σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από μαθητές της Β΄ τάξης του 3ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για το σχολικό έτος 2015-2016.
Ανάμεσα στους στόχους του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται:
 
2. Να γνωρίσουν οι μαθητές τον ρόλο, τις αρμοδιότητες και τις λειτουργίες των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
3. Να καταστούν κοινωνοί του Μνημονίου Συνεννόησης για το τριετές πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
4. Να κατανοήσουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σχέση της με τους ευρωπαίους εταίρους.
5. Να ευαισθητοποιηθούν στο ζήτημα της εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση
 
 πηγή :ekfrasi.net
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου