17 Ιουνίου 2016

Οι "Ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής και το το αυθάδες πρόσωπο της απανταχού καταναλωτικής κοινωνίας των "πολιτισμένων" εθνών

"..κανείς πια πάνω στη γη δεν θα μπορεί να επικαλεστεί το δικαίωμα ότι δεν ξέρει. Ό,τι συμβαίνει με τη συνενοχή της άγνοιας που βολεύει, της αδιαφορίας που καιροφυλαχτεί και της υποκρισίας Ό,τι συμβαίνει με τη συνενοχή της άγνοιας που βολεύει, της αδιαφορίας που καιροφυλαχτεί και της υποκρισίας."
Enduardo Galeano Οι Ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής
 Οι φωτογραφίες είναι από τη Βραζιλία ,από την κοινότητα των Guarani Kaiowá ,όπου ακόμη ένας 20χρονος Ινδιάνος της φυλής έπεσε νεκρός και άλλοι πέντε τουλάχιστον τραυματίστηκαν .

Η δολοφονία έλαβε χώρα στις 14 Ιουνίου και έρχεται σε συνέχεια επιθέσεων από ένοπλες ομάδες, οι οποίες εξυπηρετούν συμφέροντα της αγροτο-βιομηχανίας και έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης Ρούσεφ ,η οποία είχε εγκρίνει  στους Ινδιάνους μεγάλη έκταση γης.Καθόλου τυχαίο πως στη νέα κυβέρνηση το υπουργείο Γεωργίας ανατέθηκε σε έναν μεγιστάνα της σόγιας, η εταιρεία του οποίου έχει αποψιλώσει μεγάλες εκτάσεις του τροπικού δάσους της Αμαζονίας.
 Η " αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών” απαιτεί αίμα.

"Μια αργή γενοκτονία λαμβάνει χώρα,υπάρχει ένας πόλεμος που διεξάγεται εναντίον μας",λένε οι Ινδιάνοι και κάνουν έκκληση για βοήθεια 

Μιλώντας τον περασμένο μήνα, σε μια επίσκεψη του στην Ευρώπη για να απευθύνει έκκληση για τη στήριξη του λαού του, ο Tonico Μπενίτες,ένας από τους αρχηγούς των Γκουαρανί δήλωσε: "Μια αργή γενοκτονία λαμβάνει χώρα. Υπάρχει ένας πόλεμος που διεξάγεται εναντίον μας. Είμαστε φοβισμένοι. Σκοτώνουν τους ηγέτες μας, κρύβουν το σώμα τους, εκφοβίζουν και να απειλούν εμάς.
Αγωνιζόμαστε πάντα για τη γη μας. Ο πολιτισμός μας δεν επιτρέπει τη βία, αλλά οι κτηνοτρόφοι θα μας σκοτώσουν αντί να μας τη δώσουν πίσω. Το μεγαλύτερο μέρος της γης λήφθηκε στη δεκαετία του 1960 και του '70. Οι κτηνοτρόφοι έφτασαν και μας έβγαλαν έξω. Η γη είναι καλής ποιότητας, με ποτάμια και δάση. Τώρα είναι πολύ πολύτιμη "

Η είδηση απο : http://www.survivalinternational.org/news/11323




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου