20 Ιουλίου 2016

Το δίδυμο έγκλημα του '74 (το επίσημο πόρισμα για το Φάκελο της Κύπρου)


Το δίδυμο έγκλημα του '74 ,το προδοτικό πραξικόπημα και η βάρβαρη τουρκική εισβολή έχει προκαλέσει ανεπούλωτες πληγές και έχει στιγματίσει την πορεία της Κύπρου και του λαού της .Είχε σαν αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη σύγχρονη τραγωδία για τον κυπριακό ελληνισμό ,για ολόκληρο τον ελληνισμό .

Η Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφισμά της τον Απρίλιο του 1982 ,ζήτησε το άνοιγμα του Φακέλου της Κύπρου με στόχο να γίνει γνωστή όλη η ιστορική αλήθεια για το δίδυμο έγκλημα .
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου ,ύστερα από μια περιπετειώδη και πολύ μακρά πορεία ,στις 17 Μαρτίου του 2011 παρουσίασε το πόρισμα στην Ολομέλεια της Βουλής ,όπου και εγκρίθηκε .

Η Ιστορία θα κρίνει τα γεγονότα ,θα κρίνει και το συγκεκριμένο πόρισμα. Η Ιστορία εξάλλου δεν μπορεί να παραχαραχθεί .Η συλλογική μνήμη έχει ήδη αποφανθεί ,στη βάση αρκετών γεγονότων και μαρτυριών ,πολλά από τα οποία βοούν .Το πόρισμα για το Φάκελλο της Κύπρου ,ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη μεγάλη προδοσία σε βάρος της Κύπρου και του λαού της .

Όπως αναφέρεται στα εισαγωγικά του κειμένου, οι Ελληνικές Κυβερνήσεις και η Βουλή των Ελλήνων αρνήθηκαν να παραχωρήσουν μαρτυρικό υλικό από τα υπάρχοντα αρχεία. Η Βουλή των Ελλήνων απαντώντας σε σχετικό αίτημα είπε ότι «η μη παραχώρηση του σχετικού υλικού, στηρίζεται σε απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι το σχετικό αρχείο είναι τεράστιο και σε αυτό περιέχονται απόρρητα έγγραφα τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ σε κανένα. Την απόφαση μπορεί να διαφοροποιήσει μόνο η Ελληνική Κυβέρνηση εφόσον κρίνει ότι τα πράγματα παρουσιάζονται σήμερα διαφορετικά.»

Ολόκληρο το πόρισμα εδώ
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου