28 Αυγούστου 2016

Στο Βέλγιο κυνηγάνε οχι Pokemon ,αλλά βιβλία


Κατά κάποιο περίεργο τρόπο, το να διαβάζεις ένα βιβλίο ποτέ δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ότι στέκεσαι ακίνητος.Jef Mallett, 1962-, Αμερικανός συγγραφέας κόμικς

Η ιδέα ανήκει στην Aveline Gregoire,διευθύντρια δημοτικού σχολείου, και είναι απλή .Ο "παίκτης" επιλέγει ένα βιβλίο που θέλει να μοιραστεί (ή να κάνει χώρο στη βιβλιοθήκη του ) και το "εγκαταλείπει" σε δημόσιο χώρο με ένα συνοδευτικό σημείωμα ,φωτογραφία και ενημερώνει την ομάδα f/b, μην ξεχνώντας να αναφέρει που το άφησε. Αυτός που θα βρει πρώτος το πολύτιμο αντικείμενο έχει την ευκαιρία να το διαβάσει και με τη σειρά του το αφήνει για τον επόμενο και έτσι το κυνήγι συνεχίζεται με απρόσμενη ανταπόκριση στο Βέλγιο .
Βιβλία που έμεναν χρόνια σε βιβλιοθήκες έχουν μια νέα ζωή και απρόβλεπτες διαδρομές απο χέρι σε χέρι .Μετά ο καθένας μπορεί να σχολιάσει με τους άλλους στην ομάδα το βιβλίο που δανείστηκε.

Αν ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία,φανταστείτε τη "γονιμοποίηση" από το ένα μυαλό στο άλλο :)

 πληροφορίες απο εδώ :http://www.lalibre.be/…/apres-les-pokemon-devenez-chasseurs…

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου