9 Νοεμβρίου 2016

Και που να αρχίσουν να ισχύουν CETA και TTIP


Πριν καλά καλά στεγνώσουν οι υπογραφές για τη συμφωνία CETA η McDonald 's μηνύει τη Φλωρεντία για 17.8 εκ ευρώ ,αφού απορρίφθηκαν τα σχέδιά της για άνοιγμα εστιατορίου στην Piazza del Duomo ,μια από τις πιο ιστορικές πλατείες της ιταλικής πόλης.

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Dario Nardella απέρριψε την "επένδυση" τον Ιούνιο και η απόφαση αυτή επικυρώθηκε τον Ιούλιο από τεχνική επιτροπή ,η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης .
Το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας άλλωστε έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Αλλά η McDonald 's, η οποία τροποποίησε τις προτάσεις της για να ταιριάζουν με τις κατευθυντήριες γραμμές της πόλης, ξεκίνησε αγώνα για αποζημίωση.
Η πολυεθνική υποστηρίζει ότι έχει υποστεί διακρίσεις, και ζητάει αποζημείωση 17.8 εκατομμ.ευρώ ( τόσα εκτιμά ότι θα χάσει τα επόμενα 18 χρόνια, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Firenze σήμερα)

"Συμφωνούμε απόλυτα ότι η πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά και τα ιστορικά κέντρα των ιταλικών πόλεων πρέπει να προστατεύονται, καθώς και οι παραδόσεις και τα ιστορικά μικρά καταστήματα, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε διακρίσεις και κανονισμούς που βλάπτουν την ελευθερία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, χωρίς να είναι επωφελής σε κανέναν" ,δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC

"Η McDonald 's έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση, γιατί αυτό επιτρέπεται σύμφωνα με το δίκαιο, αλλά έχουμε επίσης το δικαίωμα να πούμε όχι",απαντάει η Δημοτική αρχή της Φλωρεντίας

ΥΓ. Και όταν αρχίσουν να ισχύουν CETA και TTIP, θα μας πουν πως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Βερρόκκιο, ο Ντονατέλο, ο Δάντης και τόσοι άλλοι έτρωγαν Big Mac και μεγαλούργησαν ..
ή
 δεν μου επιτρέπεις να χτίσω Resot στη Δήλο ; Κατηγορείσαι για διακρίσεις και βλάπτεις την ελευθερία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ,φέρε 300 εκατομμύρια .

η είδηση από :bbc








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου