12 Δεκεμβρίου 2016

Η επαγγελματική κουλτούρα της Αmazon


Οι αμαζόνες ήταν πρόσωπα της μυθολογίας.Σύμφωνα με τον Όμηρο, (Ιλιάδα) κατοικούσαν στη Φρυγία και τη Λυκία.Στη σύγχρονη "μυθολογία" της κυριαρχίας των αγορών ,"αμαζόνες" ονομάζονται οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής Amazon, και κάποιες φορές κατοικούν στα δάση ...
Γιατί στην εταιρεία ,σύμφωνα με επιστολή του Τζεφ Μπέζος προς τους μετόχους το 1997 "δεν μπορείς να επιλέξεις αν θα εργάζεσαι πολύ, αποτελεσματικά ή σκληρά,επιλέγεις και τα τρία"
 Στην Ευρώπη των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" ,των "λαών" και του "Ευρωπαϊκού κεκτημένου " ,στη Σκωτία συγκεκριμένα ,η εφημερίδα Courier δημοσίευσε πριν δύο ημέρες φωτογραφίες από σκηνές σε δάσος του Dunfermline ,κοντά στην αποθήκη της Αmazon .Ανέφερε η Courier ότι υπήρχαν τουλάχιστον τρεις σκηνές κοντά στην αποθήκη ,δίπλα στον αυτοκινητόδρομο M90 ,και ότι ένας άνθρωπος που ζούσε σε μια από αυτές ήταν εργαζόμενος που ζει συνήθως στο Πέρθ.

Έρευνα των Sunday Times διαπίστωσε ότι προσωρινά εργαζόμενοι στην αποθήκη της εταιρείας (η εταιρεία για να ανταποκριθεί στις γιορτές των Χριστουγέννων έχει υπερδιπλασιάσει το προσωπικό της ) τιμωρήθηκαν γιατί ήταν άρρωστοι,ενώ υπήρχε η πίεση να βγει ο όγκος των παραγγελιών, και κατασκηνώνουν στο δάσος για να εξοικονομήσουν τα χρήματα των μετακινήσεων από και προς την εργασία τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται η Αmazon για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Σε έρευνα των Τimes τον Αύγουστο του 2015 παρουσιάστηκε η "επαγγελματική κουλτούρα της Amazon"

Η Amazon  θεωρείται "κατάκτηση του πολιτισμού" μας από το μέτωπο των Αγοραίων (έτσι εξηγείται και η απουσία της είδησης από τα συστημικά ΜΜΕ) .Η Amazon είναι η "ανάπτυξη" που μας υπόσχονται.Όσο εμείς ,ως καταναλωτές, επιβραβεύουμε με την καθημερινή μας συμπεριφορά αυτή την "επαγγελματική κουλτούρα" ,τόσο οι στόχοι παραγωγικότητας θα στρέφονται εναντίoν μας .
 

ΥΓ : Η αμερικάνικη πολυεθνική κατηγορείται και για φοροδιαφτγή καθώς από πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο 6,3 διςλίρών απέδωσε φόρο  9,8 εκατομ.
Πως φοροδιαφεύγουν οι πολυεθνικές ; ΕΔΩ

πηγές :theguardian
 thecouriercom
και : fortunegreece


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου