21 Απριλίου 2017

Νομίζεις πως με σκοτώνεις.Νομίζω πως αυτοκτονείς…



Στη φωτογραφία και στα βίντεο απαθανατίζεται ο σαδισμός και η βαρβαρότητα,
δηλαδή το μπάρμπεκιου που έστησαν μέλη της ισραηλινής οργάνωσης National Union με εποίκους ,αλλά και την ανοχή (και συμμετοχή στο τσιμπούσι") του Ισραηλινού στρατού κατοχής (όπως φαίνεται εδώ) έξω από τη φυλακή Ofer δυτικά της Ραμάλα ,όπου 2000  Παλαιστίνιοι συνεχίζουν την απεργία πείνας διαρκείας ,λέγοντας ότι η μυρωδιά θα αυξήσει τον πόνο τους.
On camera μάλιστα δηλώνουν : "Δεν υπάρχει πρόθεση να βελτιωθούν οι συνθήκες, αλλά είναι πρόθεσή μας να χειροτερέψουν" (στο 0:27 του βίντεο).

(για τον τίτλο) :Νομίζεις πως με σκοτώνεις.Νομίζω πως αυτοκτονείς…Antonio Porchia

 ΥΓ. Από την προηγούμενη Κυριακή Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές, πραγματοποιούν απεργία πείνας διαρκείας

Στο κείμενο αιτημάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι πολιτικοί κρατούμενοι απαιτούν την κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη, της κατάργησης του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης, ενώ παράλληλα, απαιτούν την επαναφορά δικαιωμάτων, που έχουν καταργηθεί χωρίς αιτιολογία. Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι η πρόσβαση σε τηλέφωνο, η αύξηση των επισκεπτηρίων (σ.σ. κατά περιπτώσεις τα επισκεπτήρια έχουν περιοριστεί ακόμα και σε ένα το εξάμηνο), αλλά και τη δυνατότητα οι πολιτικοί κρατούμενοι να έχουν φωτογραφίες των συγγενών τους.
 
Το Ισραήλ «δεν θα διαπραγματευτεί» με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν.

Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους 18 μήνες ο αριθμός των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων έχει αυξηθεί δραματικά, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί η Ισραηλινή κυβέρνηση στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες και 300 ανήλικοι (αγόρια και κορίτσια), είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι στο Ισραήλ. Περίπου 500 εξ αυτών κρατούνται βάσει του καθεστώτος της διοικητικής κράτησης, που επιτρέπει τη φυλάκιση προσώπων χωρίς δίκη και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Επίσης φυλακισμένοι είναι και 13 Παλαιστίνιοι βουλευτές.

Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό των Ισραηλινών φυλακών, η απεργία πείνας είναι αδίκημα και προβλέπει τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των φυλακισμένων.

Την τρίτη ημέρα της απεργίας πείνας των κρατουμένων, η ισραηλινή αρχή μετέφερε εκατοντάδες κρατουμένων στην απομόνωση σε πολλές φυλακές, αφού έλαβαν τα προσωπικά τους αντικείμενα όπως κουβέρτες και ρούχα.

 Πηγές -πληροφορίες  :ΑΠΕ- ΜΠΕ
 english.pnn
 youtube.
 teleSUR English

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου