20 Αυγούστου 2017

Πως θα φαίνεται η ολική έκλειψη ηλίου στις ΗΠΑ;


Για πρώτη φορά μετά το 1918 ολική έκλειψη στη Β.Αμερική τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, όταν η Σελήνη θα περάσει ανάμεσα στον Ήλιο και στη Γη, θα σχηματίσει σκιά πλάτους 113 χλμ. και θα κινηθεί διαγώνια ξεκινώντας από το ‘Ορεγκον (10:15 τοπική ώρα) δυτικά προς ανατολικά και θα ολοκληρωθεί στη Νότια Καρολίνα, στην άλλη άκρη της χώρας, διασχίζοντας συνολικά 14 Πολιτείες μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες.
Η σκιά της έκλειψης θα ταξιδέψει με ταχύτητα ανάμεσα στα 2.128 χλμ και στα 3.600 χλμ την ώρα.
Επί 2  λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, θα πέσει απόλυτο σκοτάδι και όσοι είναι το κατάλληλο σημείο θα μπορούν να δουν στον ουρανό αστέρια και πλανήτες, καθώς και το ηλιακό στέμμα.

Πως θα φαίνεται η ολική έκλειψη ηλίου στις ΗΠΑ;

Το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ στην Καλιφόρνια, σε συνεργασία με την Google, δημιούργησε ένα πρόγραμμα που μας δείχνει πως θα φαίνεται η έκλειψη του Αυγούστου από οποιαδήποτε τοποθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών,πατώντας εδω https://eclipsemega.movie/simulator
εισάγετε μια πόλη ή τον ταχυδρομικό κώδικά της περιοχής και θα δείτε σε μια κινούμενη εικόνα πως θα σκοτεινιάζει ο ουρανός κατά την διάρκεια της έκλειψης στην συγκεκριμένη περιοχή.
 πηγές :physicsgg
euronews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου