24 Αυγούστου 2017

Ακριβή μου ιδιωτικοποίηση



Οι κυβερνήσεις επιχειρηματολογούν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων λέγοντας πως φέρνουν επενδυτές.Λένε επίσης οτι οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι ιδ.επιχειρήσεις είναι αποτελεσματικότερες .

Νέα έρευνα του Corporate Watch έδειξε πως τα νοικοκυριά στο Ην Βασίλειο θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν μέχρι 250 λίρες το καθένα ,εάν η ενέργεια ,το νερό και οι σιδηρόδρομοι είχαν δημόσια χρηματοδότηση.

Οι ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας (ηλεκτρικό ,φυσικό αέριο) ,ύδρευσης και σιδηροδρόμων πληρώνουν σε επενδυτές και μετόχους εκτός της χώρας 12 δισ.
Συνολικά, με φθηνότερα επιτόκια δανεισμού από το δημόσιο θα  εξοικονομούσαν 6,5δις:
4,2 δισ. στην ενέργεια
2 δις στο νερό και
352 εκατομμύρια στο σιδηρόδρομο


Όσον αφορά το δεύτερο επιχείρημα (οτι οι υπηρεσίες είναι αποτελεσματικότερες ) η πραγματικότητα λέει πως οι καταγγελίες κατά των εταιρειών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας ποτέ δεν ήταν σε υψηλότερο σημείο ,οι διαρροές νερού φτάνουν το 22% και η ηλικία των αμαξοστοιχιών συναγωνίζεται τα χρόνια της ιστορίας του σιδηροδρόμου .
 Οι τιμές και τα κόμιστρα συνεχίζουν να αυξάνονται ταχύτερα από τα εισοδήματα, καθιστώντας αυτές τις ζωτικές υπηρεσίες απαγορευτικές για πολλούς .


Ολόκληρη η έρευνα εδώ

Free Water Νερό για όλους De l'eau pour tous Agua para todos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου