26 Ιανουαρίου 2016

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη


Εν τω μεταξύ ,στο Λονδίνο καλύπτουν το γκράφιτι του Bansky για την διάλυση του CalaisJungle ,για να μην ενοχλούνται οι Γάλλοι...Είναι ανάρμοστο να έχεις αρνητική άποψη για πολιτικές που ακολουθούνται και είναι ανάρμοστο η Τέχνη να τις σχολιάζει...(Διαφωτισμός..)

Το γκράφιτι ,που βρίσκεται κοντά στην γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνοκαι ,απεικονίζει ένα φτωχό μικρό κορίτσι ,την ηρωίδα Τιτίκα από το έργο του Ουγκώ «Οι Άθλιοι», να αναδύεται μέσα από τους καπνούς των δακρυγόνων. 

Με το γκράφιτι ο Banksy προβάλλει το οξύτατο προσφυγικό θέμα και εκφράζει την αντίθεσή του στις προσπάθειες καταστολής από πλευράς της αστυνομίας.
 

Το έργο περιλαμβάνει επίσης ένα QR code, που παραπέμπει σε βίντεο που δείχνει τις αστυνομικές δυνάμεις στο Καλαί να ρίχνουν δακρυγόνα στους μετανάστες.

ΥΓ.Kυκλοφορεί ήδη η άποψη πως θέλαν να το προστατέψουν απο "φιλότεχνους" .Η προστασία ωστόσο εχει πολλές όψεις ,μέχρι και το κρύβω καλά ( εξ-αφανίζω )..Αν ήθελαν και την  προστασία και να είναι ορατό το έργο υπάρχουν και τα ανάλογα υλικά (αθραυστο τζάμι π.χ .).
 Οπότε καταλαβαίνουμε τον λόγο της "προστασίας".

1 σχόλιο: