14 Δεκεμβρίου 2013

Συγχαρητήρια και καλοφάγωτα παιδιά !!!

 
 Με υπουργική τροπολογία μετατίθεται για το 2015 η επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις ,γιατι το υπουργείο "φοβάται για τη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών" ,ενω για τη βιωσιμότητα των ελληνικών οικογενειών,επιχειρήσεων κ.λ.π.  ειναι απολύτως σίγουρο (οτι θα τις ξεκάνει)
 
 Συγχαρητήρια και καλοφάγωτα παιδιά !!!
Απο αύριο όλοι οι πολιτικοί να συνδράμουν τους αναξιοπαθούντες καναλάρχες, πιάνοντας στασίδι νωρίς -νωρίς ..στα πάνελ
 
ΥΓ.Και οι υπόλοιποι μη ξεχάσετε να περάσετε απο το μέγαρο για του ενός ευρώ τα βιβλία ,των φιλάνθρωπων καναλαρχών -εργολάβων  -τραπεζιτών και γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών ....
 
 Η είδηση
 
Ένα χρόνο αργότερα μετατίθεται η εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει την επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις» από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, προβλέπεται ότι η έναρξη ισχύος της συγκεκριμένης διάταξης μετατίθεται από την 1.1.2014 στην 1.1.2015.

Πρόκειται για διάταξη του Ν. 3845/2010 με την οποία προβλέφθηκε η επιβολή ειδικού φόρου ύψους 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, «η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων, και δη των επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».

Αρχικά η έναρξη ισχύος της διάταξης μετατέθηκε για την 1.1.2012 με τον Ν.3899/2010, στη συνέχεια μετατέθηκε για την 1.1.2013 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2011 και τέλος μετατέθηκε την 1.1.2014 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2012.

«Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος τής εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών, με κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση και ακόμη ότι «με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου μετάθεση της έναρξης ισχύος της διάταξης για έναν επιπλέον χρόνο».

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό για τις απώλειες εσόδων για το έτος 2014 από τη μετάθεση της επιβολής του ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Αναφέρεται, όμως, ότι η απώλεια εσόδων θα αναπληρώνεται από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού.
 
 πληροφορίες απο  euro2day
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου