15 Δεκεμβρίου 2013

Στο πέραμα..


  Απο Στέλλα Μπεκιάρη

Στον τόπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα μια ομάδα που ετοιμάζει ένα φεστιβάλ αλληλεγγύης για 1600 οικογένειες που υποφέρουν στο Πέραμα. Ψυχή αυτής της εκδήλωσης τρεις δυναμικές γυναίκες με ψυχή: η Εύα Πετροπούλου-Λιανού, η Βέρα Νοβοτσίδου και η Φωτεινή Βλάσση.

«Δίπλα μας στο Πέραμα Αττικής ζουν χιλιάδες οικογένειες στα όρια της εξαθλίωσης, άτομα που για χρόνια ήταν πυρήνες για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, εργάτες και τεχνίτες, καπετάνιοι και ψαράδες, και τώρα είναι απλά άνεργοι, ξεχασμένοι από την πολιτεία, κάτοικοι ενός δήμου που πλέον αδυνατεί να τους στηρίξει…οικογένειες με παιδιά και παππούδες που με μια συνταξούλα συντηρούν τα πολύτεκνα παιδιά τους, οικογένειες δίχως ρεύμα και νερό κτλ…

Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα μπαζαρ με κύριο μέλημα να μαζέψουμε είδη πρώτης ανάγκης για αυτές τις οικογένειες, ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα για το σπιτικό φαρμακείο, παιχνίδια για τα παιδιά. Στο μπαζαρ στις 21-22 Δεκέμβρη σε μια πανέμορφη αίθουσα του Δημαρχείου Περάματος, o εκθέτης δε θα πληρώσει συμμετοχή άλλα θα δώσει μια τσάντα με τρόφιμα και θα δωρίσει μόλις 25% των κερδών του που πάλι θα δοθούν για υλικά αγαθά. Σας προσκαλώ να δηλώσετε συμμετοχή, να δωρίσετε εάν επιθυμείτε προϊόντα κτλ ώστε να στηρίξετε την δράση μας.  Οί επισκέπτες μπορούν να φέρουν ρούχα, τρόφιμα είδη σπιτιού, παιχνίδια και οικιακά φάρμακα, όλα καθαρά και σε καλή κατάσταση …η ομάδα μας ονομάζεται «ΒΟΗΘΆΩ ΚΑΙ ΕΓΏ ΤΙΣ 1600 ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΆΜΑΤΟΣ»

Αυτή είναι η λίστα με τα όσα μαζεύουμε :

Ρούχα
Ζεστές μπλούζες,ζακέτες,πουλόβερ,μπουφάν,παντελόνια,παπούτσια,κάλτσες,σκουφιά,κασκόλ,όλα τα ζεστά ρούχα δηλαδή σε όλα τα νούμερα για όλες τις ηλικίες σε καλή κατάσταση και πλυμένα.

Είδη
Παπλώματα,κουβέρτες,χαλιά, δηλαδή οτιδήποτε να ζεσταίνονται όσοι δεν έχουν ρεύμα και θέρμανση.

Τρόφιμα
Τα πάντα μακράς διάρκειας.
Μακαρόνια,ρίζι,όσπρια,λάδι,γάλα ευαπορε,αλεύρι,ζάχαρη,πουμαρο κτλ…

Φάρμακα 
 μόνο τα όσα αφορούν το σπιτικό φαρμακείο
Μπεταντιν γάζες,βαμβάκι,ντεπον,ντεπον σιρόπι,ασπιρίνη,χαζαπλαστ…
Μπορείτε επίσης να φέρετε σαπούνι,και είδη για προσωπική υγιεινή.

Εξειδικευμένες ανάγκες
Πάνες για μωρό νούμερο.3,4,5. Γάλατα παιδικά.έστω ευαπορε…
Αυτά κατά προτίμηση να τα φέρετε τις δύο ημερες της εκδήλωσης απευθείας στο χώρο της εκδήλωσης όπου θα γίνει αυστηρή καταγραφή.

Οι απογευματινές ώρες θα καλυφθούν από διάφορους καλλιτέχνες και από χορευτικά συγκροτήματα.
Το αντίτιμο της διασκέδασής σας,  απλώς ΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ. Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα παιδιά, με παραμύθια, με θεατρικά δρώμενα και παιχνίδια.

Συμμετέχουν:
η κοινωνική κουζίνα Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ο λαογραφικός- χορευτικός όμιλος »ΚΡΗΤΕΣ» του Γιώργου Πετράκη, η παραμυθοποιήτρια Εύα Πετροπούλου-Λιανού με θεατρικό δρώμενο, η Άννα Βερούλη και ο Νίκος Μιχαλόπουλος με ομιλία και βιβλιοπαρουσίαση του τελευταίου τους πονήματος (εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ), τα συγκροτήματα των Ηλία Παυλίδη, Πέτρου Βουμβουλάκη, Γρηγόρη Αλυσσανδράκη και Αντώνη Γαμπιεράκη και το Club Γέλιου Κυψέλης του Τόλη Βούλγαρη.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: https://www.facebook.com/groups/1423451954550908/1425339381028832/?notif_t=group_activity

 πηγη :exelixeis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου