6 Φεβρουαρίου 2014

Ολλανδία: Θα δίνουν ορκο... πίστης στις τράπεζες !!!

 
 «Ορκίζομαι ότι θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διατηρήσω και να ενισχύσω την εμπιστοσύνη στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Μα τον Θεό!»

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο όρκος αυτός, ο πρώτος αυτού του είδους που επιβάλλεται στην Ευρώπη, έγινε υποχρεωτικός για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ολλανδικών τραπεζών τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο της... προσπάθειας της κυβέρνησης να ελέγξει έναν τομέα με περιουσιακά στοιχεία υπερτετραπλάσια του μεγέθους της ολλανδικής οικονομίας.

Από το β” εξάμηνο, τον όρκο αυτόν –ή κάποιον παρόμοιο που δεν θα θίγει τους άθρησκους- θα πρέπει να δίνουν επίσης και οι 90.000 υπάλληλοι των ολλανδικών τραπεζών,
οι οποίοι θα τιμωρούνται εάν παραβούν τους νέους κανόνες δεοντολογίας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Τραπεζικής Ένωσης, Christ Buijink.
Συγκεκριμένα, οι Ολλανδοί τραπεζίτες που δεν τηρήσουν τους νέους κανόνες, μπορεί να μπουν σε «μαύρη λίστα», να τους επιβληθούν πρόστιμα ή και να τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τον Buijink.

Ο αναθεωρημένος κώδικας θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και τα πειθαρχικά μέτρα θα εφαρμοστούν από την αρχή του επόμενου έτους, συμπλήρωσε.
Οι τραπεζίτες παγκοσμίως αγωνίζονται να πείσουν τον κόσμο ότι έχουν εξαλείψει τις ανήθικες συμπεριφορές που συνέβαλαν στην χρηματοοικονομική κρίση του 2008, και που κόστισαν στους φορολογούμενους εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολαρίων σε πακέτα διάσωσης.

Η Ολλανδία απαιτεί από τους τραπεζίτες να επιβάλουν αυστηρότερους κανόνες δεοντολογίας, αφού δαπάνησε περισσότερα από 95 δισ. ευρώ σε κεφάλαια και εγγυήσεις τα τελευταία έξι χρόνια για τραπεζικές διασώσεις.
 
Πηγη : euro2day.gr
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου