31 Ιανουαρίου 2015

Γι΄άλλη μια φορά η Χαλκιδική στο ΣτΕ


Δελτίο τύπου

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου εκδικάζεται, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσφυγή κατοίκων. Η προσφυγή αφορά την κατασκευή φραγμάτων σε δυο φυσικά ρέματα, προκειμένου να δημιουργήσει η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. / Eldorado Gold, τέλματα μεταλλευτικών αποβλήτων πάνω στο μεγαλύτερο υδροφορέα της Χαλκιδικής, κοντά σε ενεργό σεισμικό ρήγμα, όπου θα αποτεθούν 148 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων.

Η απελθούσα κυβέρνηση του δόγματος “επενδύσεις με κάθε κόστος”, αδειοδότησε την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με βάση μια ελλειπή τεχνική μελέτη, θέτοντας σε εξαιρετικό κίνδυνο παρόν και το μέλλον της περιοχής. Με το τρόπο αυτό επιχείρησε να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θέτοντάς την υπό την απειλή ενός ατυχήματος μεγάλης κλίμακας.

Ο αγώνας ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Η παρουσία μας στην Αθήνα για την εκδίκαση της υπόθεσής μας στο ΣτΕ, είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη. Καλούμε τους συναγωνιστές και αλληλέγγυους στον αγώνα μας, να στηρίξουν τη δράση αυτή. Στα πλαίσια, αυτής της κινητοποίησης, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην Γ’ αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, στις 12:00 το μεσημέρι.

Μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση!
Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης
ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

 soshalkidiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου