18 Μαρτίου 2015

Κέρδη απο ο,τι έδωσε η φύση ελεύθερο ; Έχει αποτύχει σε όλο τον κόσμο θα αποτύχει στο Λάγος.

Profit not from what God freely give ?

  Δεκάδες διαδηλωτές την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 διαμαρτυρήθηκαν στο Λάγος της Νιγηρίας για την απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το νερό .
."Οι εργαζόμενοι λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση και στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους.Η ιδιωτικοποίηση θα φέρει συμφορές στο λαό του Λάγος" ,λέει ο εκπρόσωπός τους Idowu Adelabu.

Απο τα τέλη του 2014 ασκούν πίεση στην LWC ( Lagos Water Corporation) για να ακυρώσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης,μιας και  υπήρχαν   συνομιλίες μεταξύ του  LWC και του International Finance Corporation, έναν βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας, σχετικά με τον σχεδιασμό ενός "καθεστώτος" για το νερό 

Τον Ιανουάριο του 2015 η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να τερματίσει  τις συζητήσεις με το LWC ( Lagos Water Corporation),ωστόσο το LWC  συνέχισε να επιμένει ότι ζητούσε συνεργασίες  μόνο  με ιδιωτικές εταιρείες για τη βελτιστοποίηση της παροχής νερού στους κατοίκους Λάγος.

Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Παρασκευή ο Shayo Holloway, ο Διευθύνων Σύμβουλος του  LWC δήλωσε πως οι φήμες για  για την ιδιωτικοποίηση  του κρατικού LWC είναι  αναληθείς.και πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να εκποιήσει το νερό Όμως ο νόμος του 2004 για σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) ,ανησυχεί τους διαδηλωτές, αφού επιδιώκεται  η  επιτάχυνση της ανάπτυξης των υποδομών νερού για να καλυφθεί η ζήτηση .

Ο Akinbode Oluwafemi,υπεύθυνος της οργάνωσης  Corporate Accountability, Environmental Rights Action/Friends of the Earth Nigeria λέει :"Στους δρόμους του Λάγος σήμερα, μπορείτε να δείτε πώς οι άνθρωποι ενώθηκαν μαζί μας να πούμε όχι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης..Η ΣΔΙΤ είναι ιδιωτικοποίηση. Αυτό που έχουν κάνει είναι να χρησιμοποιούν σέξι  γλώσσα για να χρωματίσουν αυτό που κάνουν.Αλλά βασικά, θέλουν να παραδώσουν το νερό μας σε ιδιωτικές εταιρείες. Είναι μια πρακτική που προωθείται από το IFC και την Παγκόσμια Τράπεζα . Έχει αποτύχει σε όλο τον κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι θα αποτύχει και στο Λάγος. "


σε δική μας ελεύθερη μετάφραση πληροφορίες απο εδω 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου