18 Μαρτίου 2015

Ενάντια στό νέο Reichstag


Ενάντια στό νέο Reichstag
χιλιάδες διαδηλωτές σήμερα στη Φρανκφούρτη κατά της λιτότητας ,στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ε.Κ.Τ  το οποίο ,οπως μας πληροφόρησε η Καθημερινή ,κόστισε το λιτό ποσό του 1.3 δις ευρώ .


 Οι διαδηλωτές προσπάθησαν  να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό γύρω από το κτίριο, συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς και ξεκίνησε η «μάχη» ανάμεσα στις δύο πλευρές  Για  550 συλλήψεις διαδηλωτών,κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ, ενώ 14 τραυματίες αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή αστυνομικών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
Σόιμπλε : Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή αστυνομικών
Ενω ο κ.Ντράγκι δήλωσε πως είναι άδικη η κριτική που ασκείται στην Ε.Κ.Τ και οι διαδηλωτές, ρίχνοντας το φταίξιμο για τις πολιτικές λιτότητας στην ΕΚΤ, «χάνουν το πραγματικό νόημα της κατάστασης»..το οποίο απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες .
το πραγματικό νόημα της κατάστασης
το πραγματικό νόημα της κατάστασης Η Ισπανία ανέκαμψε ,αλλά ο λαός κοιμάται στους δρόμους..

Επίσης ο κ. Ντράγκι είπε πως  Βασική αρχή ήταν πάντα ότι κάθε χώρα θα πρέπει να είναι ικανή να στέκεται όρθια στα δικά της πόδια και na είναι υπεύθυνη η ίδια για τις πολιτικές της. αλλά ....κάποιες χώρες έπρεπε να περάσουν μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής δεν ήταν κάτι που τους επιβλήθηκε. Αντίθετα, αποτελεί συνέπεια των δικών τους αποφάσεων στο παρελθόν.(βλέπε Siemens ,υποβρύχια , Χριστοφοράκος ,Goldman Sachs)
 Παρέλειψε βέβαια να θυμηθεί κάποιες άλλες χώρες (ευρωπαίων αξιωματούχων ) , χώρες που είναι το βασίλειο των off shore, των διεθνών λαμόγιων και της παγκόσμιας φοροδιαφυγής

                                                                  Banksters






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου