15 Οκτωβρίου 2015

Το χρονοδιάγραμμα για προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Τα ειδικά σχολεία και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες  παρατημένα στην τύχη τους
 Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί έως σήμερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 9.099, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του αιρετού του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΚΥΣΠΕ) του υπουργείου Παιδείας, Βασίλειου Παλληγιάννη.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα, στη Γενική Εκπαίδευση έως σήμερα έχουν προσληφθεί 3.315 δάσκαλοι και 1.383 νηπιαγωγοί. Ο τελευταίος προσληφθείς δάσκαλος είχε σειρά στον πίνακα 4.200 και μόρια 4,832. Ο τελευταίος προσληφθείς εκπαιδευτικός νηπιαγωγός είχε σειρά 1.854 και μόρια 31,783.


Παρ' όλα αυτά παραμένουν 5.000 κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών στην Π.Ε. θα έχει ως εξής:

• Το τελευταίο δεκαήμερο Οκτωβρίου προγραμματίζονται 680 προσλήψεις ειδικοτήτων.

• Αρχές Νοεμβρίου θα γίνει η Β' φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη (υπάρχουν 800 πιστώσεις).

• Υπάρχουν 450 πιστώσεις για τάξεις υποδοχής. Θα προσληφθούν αναπληρωτές μόλις προσδιορισθούν ποιες τάξεις υποδοχής θα λειτουργήσουν.

• Υπάρχουν επίσης 400 περίπου πιστώσεις από το ΠΔΕ για την Π.Ε. χωρίς να έχει προσδιοριστεί το πότε θα γίνει η Γ' φάση πρόσληψης δασκάλων και νηπιαγωγών.

Η κάλυψη των κενών δασκάλων, νηπιαγωγών, ειδικοτήτων στη Γενική Εκπαίδευση, αλλά και στην Ειδική Αγωγή δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί εάν δεν εξασφαλιστούν νέες πιστώσεις από το ΠΔΕ, επισημαίνει.

 Χρήστος Κάτσικας  efsyn 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου