24 Οκτωβρίου 2015

Η Μαρία Αντουανέτα ,ο πλασιέ και ο εμπειρογνώμων αναπτυξιακού και επενδυτικού ενδιαφέροντος

φ.1
Στις 30 Ιουνίου 2015 ,λίγες μέρες πριν το Δημοψήφισμα,η επιτροπή Δημοσίων επιχειρήσεων ,Τραπεζών Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (φ.1) καλούσε τον κ. Γιάννη Μπενίση σε ακρόαση για τη θέση του Διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ .

Απο τότε κύλησε πολύ νερό στ'αυλάκι ,το Δημοψήφισμα άλλαξε (με το γνωστό τρόπο) ,ο κ Γ.Μπενίσης πήρε το τιμόνι της ΕΥΔΑΠ , ο Τσίπρας,κάνοντας το ΟΧΙ -ΝΑΙ , υπέγραψε τη "συμφωνία" ,ψηφίστηκε το αριστερό Μνημόνιο3 και πρόσφατα τα προαπαιτούμενα (κάποια ,εχει και συνέχεια) .

Το μοιραίο βράδυ της "συμφωνίας" (γνωστό και ως "οι 17 ώρες βασανισμού του Αλέξη"), αυτό που αποτελούσε αγκάθι ήταν το Ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων (βλ.ξεπουλήματος).
Στην πορεία μάθαμε πως θα συγκροτηθεί μία Task Force, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο και τον σκοπό της λειτουργίας του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων για τα επόμενα χρόνια, και η οποία θα απαρτίζεται (και) απο κυβερνητικά στελέχη,μεταξύ αυτών ο κ.Παππάς ,αφού ο πρωθυπουργός του ανέθεσε τις επενδύσεις ( που συνδέονται άμεσα με τις ιδιωτικοποιήσεις)

Φθάνουμε στο Φθινόπωρο και ενω υποδεχόμαστε τον πλασιέ Ολάντ με τυμπανοκρουσίες (και την πρέπουσα στάση αποικίας) ,ο γαλλικός τύπος δημοσιεύει τον κατάλογο που θα "ψωνίσουν οι εταίροι".
Ανάμεσα στα ασημικά και η ΕΥΔΑΠ

Λίγες μέρες νωρίτερα (Δευτέρα 19 Οτωβρίου ) ο κ. Μπενίσης (της ΕΥΔΑΠ) αναβαθμίζεται σε «ειδικό εμπειρογνώμωνα σε θέματα αναπτυξιακού και επενδυτικού ενδιαφέροντος» με υπογραφή Ν.Παππά ( φ.2 ΦΕΚ. (753/22-10-2015)
φωτό  Π.Κιρκασίδης
Αν εξαιρέσουμε το θέμα της "οικογενειοκρατίας" (μιας και ο κ. Μπενίσης είναι σύντροφος της κ.Δούρου) ,είναι τουλάχιστον περίεργο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ να συμμετέχει στην ομαδα "εμειρογνωμόνων αναπτυξιακού και επενδυτικού ενδιαφέροντος"(έστω αμισθί) ,όταν η ΕΥΔΑΠ αποτελεί ενδιαφέροντα στόχο "επενδυτών"

Και όπως λέει κι ένας φίλος "Εμείς με το κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων σώσαμε τις Γαλλικές τράπεζες και ήρθε η ώρα που ,με τα δικά μας λεφτά, θα μας πάρουν νερό και ενέργεια και μάλιστα εμφανιζόμενοι ώς φίλοι ''επενδυτές" "
Εκείνο το βρακάκι της Μαρίας Αντουανέτας τό έχετε ακόμα ή να ράψουμε καινούργιο σύντροφοι Συριζαίοι ?

Γ.Μ-G.B




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου