24 Οκτωβρίου 2015

Στην απέραντη Σπιναλόγκα της ΕΕ του "ανθρωπισμού" και των δικαιωμάτων"...


Σήμερα Σάββατο πρωί στον τόπο του μαρτυρίου των προσφύγων. Δεν μπόρεσα να βιντεοσκοπήσω τα γυμνά βρέφη που οι γονείς τους μουσκεμένοι, σκέπαζαν με τα βρεγμένα ρούχα. Έχω ηθικό πρόβλημα. Αυτά θα τα δείτε από τα σινιέ βίντεο που τραβούν οι δεκάδες αγνώστου ταυτότητος ΜΚΟ που έχουν κατακλύσει το νησί με τους πακτωλούς των χρημάτων να ακολουθούν μυστηριώδη πορεία μέχρι να βάλουν στο χέρι κτήματα για να στήσουν "δομές" που μοιράζουν ένα μπουκαλάκι νερό.

 Δεν θα αργήσει η πνευμονία μπαίνει χειμώνας, βρέχει ακατάπαυστα. Στην απέραντη αυτή Σπιναλόγκα εμείς δέσαμε τη ζωή μας μ' αυτούς που η ΕΕ θεωρεί ανθρώπινα σκουπίδια. Θα μείνουμε εδώ.

Θα ήθελα να πω στους οπαδούς του συριζα το εξής: δεν σας αρέσει που σας λοιδορούν. Θα θέλατε η κριτική να έχει επίπεδο και αισθητική. Κάποιοι το έχετε ρίξει και στη φιλοσοφία του "σχετικισμού" να δούμε και καλά "και την άλλη πλευρά του ζητήματος" . Κάποιοι άλλοι την έχετε δει "μάρτυρες" που τους λιθοβολεί το "έξαλλο πλήθος".

 Πάρτε τώρα και την εποικοδομητική κριτική και το επίπεδο και την αισθητική και τον σχετικισμό και την άλλη πλευρά του ζητήματος και το μαρτύριο. Δεν σας ανήκει τίποτα. Ανήκουν σε αυτούς που θα πεθάνουν στη βροχή.

Ελένη Ζάχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου