17 Οκτωβρίου 2015

ΣΕΑ: Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη των Σύρων αρχαιολόγων




Ειδικότερα, για τη φετινή χρονιά, οι εκδηλώσεις, υπό τον γενικό τίτλο «Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο», αφιερώνονται στη μνήμη των Khalid al-Asaad και Qassem Abdallh Yehya, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άγρια από τους ισλαμιστές του Ι.Κ. πριν από μερικές εβδομάδες.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αναφέρει: «Ο Σύρος συνάδελφος Khalid al-Asaad, επίτιμος διευθυντής Αρχαιοτήτων της μυθικής Παλμύρας, ήταν ταγμένος στην προστασία των αρχαιοτήτων μέχρι τέλους. Αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε καθόλου στις δυνάμεις εκείνες του τυφλού θρησκευτικού φανατισμού, ιδιαίτερα σε μία περιοχή όπου παίζονται μεγάλα συμφέροντα. Το ίδιο και ο χημικός Qassem Abdallh Yehya, υπεύθυνος συντήρησης του υπουργείου Πολιτισμού της Συρίας, η είδηση για τη δολοφονία του οποίου, πέρασε αθόρυβα στα ΜΜΕ.

Ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη τους στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του συριακού λαού για ελευθερία, συμπαραστεκόμενοι στις χιλιάδες των προσφύγων, που για να γλυτώσουν τη ζωή των παιδιών τους και τη δική τους προσπάθησαν να ξεφύγουν από το μακελειό των πολέμων, τον αποτρόπαιο βανδαλισμό των σπιτιών τους και των μνημείων τους και έφθασαν ικέτες στον τόπο μας».

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες, στη σχετική ιστοσελίδα.

Πηγή:  ertopen  
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου