17 Οκτωβρίου 2015

Μικρός ήρωας: Η μεγάλη επιστροφή

Στην καρδιά ενός οικονομικού πολέμου, ο «Μικρός ήρωας», ο Γιώργος Θαλάσσης, το θρυλικό παιδί - φάντασμα επιστρέφει, συνεχίζοντας την ηρωική πορεία κατά των Γερμανών κατακτητών. Νέος τόμος του επικού κόμικ, σε κυκλοφορία


Ο Γιώργος Θαλάσσης είναι ένα έφηβο αγόρι, ορφανό από πατέρα. Άριστος γνώστης πολεμικών τεχνών, αποφασίζει να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ζυγό των κατακτητών.

Παρά τη μικρή του ηλικία, είναι το αρχέτυπο του ήρωα, ένας άφοβος και αδάμαστος αρχηγός, το «ονειρεμένο πρότυπο» κάθε αγοριού.

Πιστοί του σύντροφοι στέκονται η αγαπημένη του Κατερίνα, με την οποία τον συνδέει πλατωνική ερωτική σχέση, και το «αιώνια πεινασμένο παιδί», ο ευτραφής, καλοκάγαθος, παράτολμος, άδολος και άφοβος Σπίθας, ο οποίος αποτελεί τραγική φιγούρα ως προς το τι συμβολίζει, την πείνα στην Κατοχή, αλλά, παράλληλα, δίνει την κωμική νότα με την καρικατουρίστικη φιγούρα του και τις αστείες ατάκες. 

Τόμοι και θέατρο

Το εβδομαδιαίο ανάγνωσμα κυκλοφόρησε για μία ολόκληρη 16ετία, από το 1953 έως τον Ιούνιο του 1968, όταν και διακόπηκε απότομα στο τεύχος 798, για να συνεχιστεί άμεσα με πλήρη εικονογράφηση.

Επανεκδόθηκε αρκετές φορές, υπό μορφή κόμικ πλήρους εικονογράφησης, κειμένου με εικόνες, συλλεκτικών τόμων, με μορφή μόνο κειμένου ή με τόμους της πρωτότυπης εικονογράφησης. Επίσης, έχει διασκευαστεί για το θέατρο.

Απο tpp

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου