29 Οκτωβρίου 2016

Προσαρμόστηκαν, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος


Σύμφωνα με το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης 2721 (αρ.φ.577) ημερομηνία 27-10-2016,οριστικοποιήθηκε η νέα σύνθεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Σύμφωνα πάντα με το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, εκτός από την ανάγκη πλήρωσης των κενών θέσεων, εξετάστηκε και η ανάγκη προσαρμογής των αμοιβών των Μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μιας και τον  Μάιο (του '15) οι αποδοχές των στελεχών του ΤΧΣ είχαν μειωθεί κατά 40%.

Αποκαταστάθηκε λοιπόν η αδικία ,προσαρμόστηκαν οι αμοιβές ως εξής:
του διευθύνοντος συμβούλου της Εκτελεστικής Επιτροπής προσαρμογή στις 220.000 ευρώ.
του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Εκτελεστικής Επιτροπής στις 185.000 ευρώ,
ενώ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπή στις 155.000 ευρώ.
 Η αμοιβή του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου προβλέπεται (προσαρμοσμένη) στις 120.000 ευρώ.

Το ερώτημα είναι : Πόσες χιλιάδες παιδιά στέλνει εκτός παιδικών σταθμών αυτή η προσαρμογή;
Πόσες χιλιάδες νοσηλευτών στερεί από τα δημόσια νοσοκομεία;

ΥΓ. Σκοπός του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) είναι η συνεισφορά στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος.Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 (Ν. 3864/2010) ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα, διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας..Οι αµοιβές και αποζηµιώσεις των µελών του Γενικού Συμβουλίου αποτελούν αντικείµενο διαβούλευσης µε το Euro Working Group (το οποίο λειτουργεί αμιγώς υπέρ των λόμπι και των τραπεζιτών ....)

Λεπτομέρειες προσαρμογών εδώ :http://www.koolnews.gr/…/files/sitefiles_2016-10/fek-txs.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου