28 Οκτωβρίου 2016

Στο Φλιντ ,εκτός από το μόλυβδο ,αντιμετωπίζουν και αναίσχυντη εταιρική απληστία



 Το "έπος" του Φλίντ ,το Μίτσιγκαν κ.λ.π. ,όπου οι άνθρωποι βρέθηκαν δηλητηριασμένοι από μόλυβδο ,φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Εκτός απο τη διεφθαρμένη κυβέρνηση ,αντιμετωπίζουν τώρα και την αναίσχυντη εταιρική απληστία .

Καθώς η κρίση του νερού στο Flint ξεδιπλωνόταν και γινόταν γνωστό πως το πρόβλημα με το μόλυβδο αφορούσε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα, μια διαβόητη φαρμακευτική εταιρεία το είδε σαν ευκαιρία για κέρδη.

Η Valeant Pharmaceuticals αύξησε την τιμή ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δηλητηρίασης από μόλυβδο κατά 2.700 % .Η εταιρεία "απέκτησε" το φάρμακο το 2013.Από το 2015 -όταν το ζήτημα της δηλητηρίασης από μόλυβδο κατέστη επείγουσα είδηση ​​- η τιμή για ένα πακέτο των φιαλιδίων αυξήθηκε από 950 $ (το 2013) στα 26.927 $.

Η ενδοφλέβια θεραπεία, που ονομάζεται ασβέστιο EDTA,είναι η πιο αποτελεσματική για σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή περιπτώσεις δηλητηρίασης μολύβδου και ήταν διαθέσιμη επί δεκαετίες σε μια σταθερή τιμή.

Η δραματική αύξηση των τιμών έχει προκαλέσει την οργή των ειδικών δηλητηριάσεων στα νοσοκομεία από τότε που ξεκίνησε, αλλά οι ανησυχίες τους δεν βρίσκουν "ανοιχτά αφτιά" στα συστημικά ΜΜΕ ( MSM).

"Αυτό είναι ένα φάρμακο που είναι εδώ και καιρό ένα πρότυπο περίθαλψης, και μέχρι πρόσφατα ήταν ευρύτατα προσβάσιμο σε προσιτή τιμή», δήλωσε ο Δρ Michael Kosnett, αναπληρωτής καθηγητής της της Ιατρικής σχολής στο τμήμα της κλινικής φαρμακολογίας και τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο  και σύμβουλος στο Σύστημα Ελέγχου δηλητηριάσεων Καλιφόρνια, ο οποίος επικοινώνησε με το Κογκρέσο. "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις αστρονομικές αυξήσεις των τιμών από Valeant, οι οποίες περιορίζουν τη διαθεσιμότητα του φαρμάκου σε παιδιά με δηλητηρίαση από μόλυβδο απειλητικές για τη ζωή."

Εδω ολόκληρο το άρθρο από activistpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου