24 Φεβρουαρίου 2017

"Έντιμότατοι σωτήρες μας" -ή- όλοι οι άνθρωποι του ΔΝΤ


Ο Ροντρίγκο Ράτο, διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά την περίοδο 2004-2007 κρίθηκε ένοχος ,σύμφωνα με τη guardian, για κατάχρηση εταιρικών πιστωτικών καρτών και καταδικάστηκε σε τεσσεράμιση χρόνια φυλάκισης.

Ο Ράτο πρώην υπουργός Οικονομίας ,αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ισπανίας και στέλεχος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος ,υπηρέτησε για 2 χρόνια την Bankia ,η οποία προέκυψε από τη συγχώνευση της Caja Madrid και ακόμη έξι πραπεζών.
Η  κατάρρευση τους πυροδότησε την καταστροφή χιλιάδων μικροεπενδυτών και την ανάγκη διάσωσης του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας
Το 2012 ο Ράτο αποχώρησε ,τα υπόλοιπα είναι ιστορία γνωστή και επαναλαμβανόμενη σε ολα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη .Μετά έρχεται το γνωστό "ιππικό" (το ΔΝΤ), τα μνημόνια,το ζούσατε πάνω απ'τις δυνατότητές σας

ΥΓ. Εκεί τουλάχιστον πέρασαν από δίκη (64 πρώην στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Caja Madrid και Bankia κάθησαν στο εδώλιο μαζί με τον Ράτο).Εδώ το Στουρνάρα ,που φαλίρησε την Εμπορική (συν πολλά άλλα ) ,τον κάναμε Διοικητή της ΤτΕ και έχουν το ακαταδίωκτο όσοι στραγγαλίζουν την παραγωγική διαδικασία,ξεπουλάνε τη χώρα και εξαθλιώνουν το λαό .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου