14 Μαρτίου 2017

Ο Ιπποκράτης ,οι χειροπέδες και ο ανθισμένος Άνθρωπος (βίντεο)



Στην καταγγελία των κρατουμένων από τις φυλακές Πατρών , για κρατούμενο ο οποίος χειρουργήθηκε με τις χειροπέδες ,απάντησε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Το Νοσοκομείο επιβεβαίωσε το περιστατικό και ζήτησε δημόσια συγνώμη .Στην ανακοίνωσή του δε αναφέρει συγκεκριμένα :"στα χέρια του κρατουμένου, τα οποία ήταν τοποθετημένα στο θώρακα, υπήρχαν χειροπέδες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως συνειδητή πράξη εκ μέρους του ιατρού εναντίον του κρατουμένου. Απλώς, λανθασμένα, θεώρησε ότι ο ρόλος του περιορίζεται στη μικροεπέμβαση και μόνο".

Μαθαίνουμε επίσης ,από την ανακοίνωση,πως ο ασθενής αισθανόταν αναπαυτικά :"Ρωτήθηκε ο ασθενής εάν νοιώθει αναπαυτικά και η απάντηση ήταν θετική. Μάλιστα του ζητήθηκε να μην κατεβάσει τα χέρια του προς την κοιλιακή χώρα για να μην ξαποστειρώσει το χειρουργικό πεδίο"

  Η ανακοίνωση του νοσοκομείου κλείνει τονίζοντας "Επειδή το θέμα το θέμα της διαχείρισης των κρατουμένων είναι πολύ ευαίσθητο ο Διοικητής έχει επεξεργαστεί από καιρού προτάσεις για πρωτόκολλο διαχείρισης κρατουμένων..."*
Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου εδώ

Στη ανακοίνωση του νοσοκομείου ,ούτε λίγο -ούτε πολύ ,αναγνωρίζεται ότι ο ασθενής χειρουργήθηκε "παραδομένος" (με τα χέρια ψηλά) .Επικαλούνται επίσης στην ανακοίνωση το "λίγο του χρόνου".Λες και η απαξίωση της ανθρώπινης αξίας πάει με το δευτερόλεπτο ,ή χρειάζεται αιώνες για να συμβεί.Γιατί στην πραγματικότητα ,στα λίγα αυτά λεπτά ,αυτό συνέβη .Το νυστέρι μπήκε βαθιά στον κρατούμενο ,όχι στον ασθενή, και με "το λίγο του κόσμου" χειρουργήθηκε η θεμελιώδης αρχή της ανθρώπινης αξίας.  
*Ελπίζουμε με το πρωτόκολλο διαχείρισης να γίνουν Ανθισμένοι Άνθρωποι .
Θ.Τ

Για πες Χρόνη ..






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου