9 Μαρτίου 2017

Η ''ευημερία" μας ,κάτι απ’τη μοίρα του ασημιού και του χρυσού


"..και ξαφνικά η ανθρωπότητα ανακάλυψε ότι τα smartphone φτιάχνονται από κοβάλτιο που εξάγουν 6χρονα ανήλικα μέσα στη λάσπη στη Λ.Δ του Κογκό. Και να ήταν μόνο τα κινητά ή τα ρούχα ή τα παπούτσια. Η ''ευημερία" μας στηρίζεται κατά 80% στη δική τους δυστυχία και στην κλοπή του ορυκτού τους πλούτου.."
Geo-Bear



Σχετικό :Τα μπλουζ του κοβαλτίου

ΥΓ. Καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα σάιτ τα οποία πρόσφατως ανακάλυψαν τα ορυχεία του Κογκό και τους καλούμε να βρούν στο χάρτη τη Χαλκιδική ,τις Σκουριές, και τι θα συμβεί με το ξεκίνημα της εξόρυξης (ανάπτυξη δεν το λες πάντως) .
Ελπίζουμε να δημοσιεύσουν και το κάλεσμα των κατοίκων της Χαλκιδικής

"Λαχταρούν το χρυ­σάφι σαν "λιμασμένοι χοίροι", αναφέρει το κείμενο ναχούα που φυλάγεται στο Φλωρεντινό κώδικα .. Το ασήμι ήταν ο δημιουργός της γιορτής και της τραγωδίας, αυτό έκανε να κυλήσει το αίμα και το κρασί, αυτό άναψε την πλεονεξία, διόγκωσε τη σπατάλη κι εξαπέλυσε την περιπέτεια. Το σπα­θί και ο σταυρός βάδιζαν χέρι χέρι στην επιχείρηση της κατάκτησης και της αποικιακής λεηλασίας.Ο ορυκτός πλούτος απ' τα νέα αποικιακά εδάφη ενεθάρρυναν την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης την έκαναν δυνατή.."
Ε.Γκαλεάνο -Οι ανοιχτές φλέβες της Λ.Αμερικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου